Nokia 2 modeli Oreo güncellemesine kavuşuyor

Nokia şirketi, HMD Global  şirketi tarafından satın alınmasından bu zamana kadar değişik seviyelere uygun cihazlar üretebilmek amacıyla çabalamakta.

Nokia 2 modeli Oreo güncellemesine kavuşuyor


Nokia şirketi, HMD Global  şirketi tarafından satın alınmasından bu zamana kadar değişik seviyelere uygun cihazlar üretebilmek amacıyla çabalamakta. 2017 senesinin sonunda tanıtarak satışa sunmuş olduğu telefonu Nokia 2 modeli ise, bu spektrumun başlangıç seviyesine hitap etmeyi başaran cihazlar arasından.

İlk çıkmış olduğu gün Android 7 Nougat işletim sistemiyle beraber gelen Nokia 2 modeli, o zamanlardan bu zamana kadar herhangi bir  şekilde güncelleme almamış oldu. Android 9 Pie işletim sistemine güncellenmeyeceği net bir şekilde bilinse bile Android 8 Oreo işletim sistemi hususunda  azda olsa belirsizlik bulunmaktaydı. 1 GB'lik bir RAM, 8 GB'lik bir depolama alanı ve de Snapdragon 212 işlemciye sahip olarak karşımıza çıkan cihaz, son  gelen bilgilere bakılırsa Android 8 işletim sistemine güncellenecek lakin bunun ise bir götürüsü bulunacak.

Nokia şirketinin ana ürün sorumlusu görevinde bulunan Juho Sarvikas, cihazın Oreo işletim sistemini çalıştıracak olduğunu lakin deneyimin ise Nougat işletim sistemi kadar iyi bir durumda olmayacağını ifade ediyor; ''Nokia 2 modeline Android Oreo işletim sistemini getirmek amacıyla Google şirketi ve  Qualcomm şirketiyle beraber çalıştık. Oreo işletim sistemi, Nougat'tan  çok daha fazla şeye ihtiyaç duyduğundan dolayı burada deneyimin yanı sıra akıcılık hususunda da bir değiş tokuş mevcut. Bu sebepten dolayı kullanıcılara 2 farklı seçenek sunmuş olacak: Android 7 işletim sisteminde kalıp daha akıcı bir deneyim yaşamayı sürdürün, veyahut Android 8 işletim sistemine güncelleyerek en yeni özelliklere sahip olabilin.''

Nokia şirketinin güncelleme hususunda kullanıcılara dürüst davranmış olması ise fazlasıyla sevindiren bir haber. Telefonların sahipleri kendi seçimlerini neyin gerçekleşebilecek olduğunu bilerek yapacağından dolayı, şikayet etme oranları içerisinde de çok ciddi bir azalma meydana gelecektir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.