Nokia'nın çıkmayan telefonu eBay üzerinde satışta

Bir zamanlar adeta yıldız bir cep telefonu konumunda yer alan Nokia, telefon kısmını Microsoft şirketine sattıktan sonrasında ise düzlüğe hiç bir şekilde çıkamadı.

Nokia'nın çıkmayan telefonu eBay üzerinde satışta


Bir zamanlar adeta yıldız bir cep telefonu konumunda yer alan Nokia, telefon kısmını Microsoft şirketine sattıktan sonrasında ise düzlüğe hiç bir şekilde çıkamadı. Firma aslında yine de, HMD Global şirketinin çatısı altında bir türlü ayakta kalma çabaları gösteriyor. 

Nokia Ion Mini şeklinde isimlendirilmiş olan ve yaklaşık olarak  avuç içi boyutuna sahip bir prototip telefon, eBay üzerinde listelenmeye başladı. Telefonun  en fazla dikkat çeken özelliklerinden biri ise Android 4.3 isimli işletim sistemini üzerinde barındırıyor ve de kullanıyor olması. Satıcının iddialarına bakılır ise telefon üzerinde Google Play Store yer almıyor. Bu ise Nokia şirketinin bu telefon modelinin hiç bir zaman sertifikasyon amacıyla Google şirketine sunmamış olduğu anlamına gelmekte.

Qualcomm şirketine ait Snapdragon 400 modelindeki işlemcinin kullanılmakta olduğu bu telefon, 1.2 GHz'lik bir işlemci hızının yanı sıra 1 GB'lik bir RAM'e de sahip. Telefonun üzerinde yer alan depolama alanı da yalnızca 8 GB. Telefonun üzerinde yer alan ekran çözünürlüğü de 480 x 800 piksel özelliğine sahip.

Nokia şirketinin söz konusu bu telefon modeli, bir prototipten daha fazla tamamlanmış fakat piyasaya hiç bir şekilde çıkartılmamış ürüne benzemekte. Telefonu satan kişi de bu telefona tam olarak 1.999 dolar tutarında bir (yaklaşık olarak 11.200 Türk Lirası tutarında) ücret talep ediyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.