Önceki kurbanlarını fidye yazılımı sayesinde tekrar avlamaktalar

Fidye yazılımı yöntemi, hackerların şahısların bilgisayarlarına erişebilmekte olmalarını engelleyen ve verilerini yeniden kullanabilmeleri amacıyla, onları bu hack saldırısını gerçekleştirenlere ödeme yapmaya mecbur bırakmakta olan bir yöntemdir.

Önceki kurbanlarını fidye yazılımı sayesinde tekrar avlamaktalar


Fidye yazılımı yöntemi, hackerların şahısların bilgisayarlarına erişebilmekte olmalarını engelleyen ve verilerini yeniden kullanabilmeleri amacıyla, onları bu hack saldırısını gerçekleştirenlere ödeme yapmaya mecbur bırakmakta olan bir yöntemdir. Son seneler içerisinde hackerlar tarafından fazlasıyla tercih edilmekte olan bir yöntem olarak öne çıkan bu saldırıya maruz kalmış  kişiler; özellikle de çok büyük firmalar, ödemeyi gerçekleştirdikten sonra problemden kurtulacak olduklarını sanmaktalardı. Ne kadar yazık ki bu saldırıları gerçekleştirenler, eski kurbanlarını çok daha fazla gafil avlayabilecek  bir yöntem geliştirmiş oldular.

Hackerler, daha önce saldırı gerçekleştirmiş oldukları bilgisayarlara kurdukları  özel bir tane program sayesinde, yaklaşık olarak  1 ila 1,5 yıl süresince sessiz bir şekilde veri toplamayı sürdürmekteler. Bunun sayesinde yalnızca kişinin değil, kişinin kullanmakta olduğu ağa bağlı bulunan bütün bilgisayarların verilerine erişebilmekte olan saldırganlar, dilediklerinde yeniden harekete geçebiliyorlar. Özellikle de bilinmemekte olan adreslerden gönderilen ''ödeme'' içeriğine sahip mailler veyahut word dosyalarıyla kolay bir şekilde bulaştırılabilmekte olan virüslerle birlikte, bütün cihazların kontrolleri asıl kullanıcısından çıkmakta.

Amerika içerisinde son aylarda dev gazetelerin maruz kalmakta olduğu saldırılar ise, durumun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermiş durumda. Daha öncesinde gerçekleştirilen araştırmalar sonrasında, izi sürülmüş olan IP adreslerinin Güney Kore'yi işaret etmekte olduğu söylenmişti fakat bu yeni yöntemle birlikte gelmiş olan saldırıların izleri de Rusya'yı işaret etmekte. Uzmanlar ise, bilinmemekte olan kaynaklardan gönderilen e-mail'lerin hiç bir şekilde açılmamasının en basit ve de kesin çözüm olduğunu bildirmekteler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.