Oppo şirketinden DC benzeyen bir karartma açıklaması

Çin'de yer alan elektronik üreticileri arasındaki Oppo şirketi, kullanıcılarından almış olduğu geri bildirimlerden ötürü hızlı bir şekilde harekete geçmiş durumda.

Oppo şirketinden DC benzeyen bir karartma açıklaması


Çin'de yer alan elektronik üreticileri arasındaki Oppo şirketi, kullanıcılarından almış olduğu geri bildirimlerden ötürü hızlı bir şekilde harekete geçmiş durumda. Güncellenecek olduğu açıklanan yeni ColorOS ile beraber kullanıcıların OLED ekranlar üzerinde rahatsızlık duymakta olduğu çok önemli bir problem çözülmüş olacak. Oppo şirketinin multimedya geliştirmesi ekibi, göz yorgunluğuna sebep olan bu problemi DC benzeyen karartma özelliği ile giderecek olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Geliştirme ekibi ise ışık düzeltme algoritması ile birlikte değiştirilmiş durumdaki frekanslar ve görüntü maskesi benzerindeki yöntemlerin denemesini yaptı. Fakat yapılan bu denemeler ise istekleri  hiç bir şekilde karşılayamadı. 

Bu sebepten dolayı da ekip, Qualcomm şirketinin Snapdragon platformunda yer alan katman karıştırıcı özelliği ile birlikte durumdaki DC benzeyen karartma özelliğini seçti. Gerçekten bir DC karartma özelliğine benzeyen etkiye sahip durumdaki bu özellik sayesinde, ekran parlaklığı da çok daha fazla düşürülmüş halde. Testler esnasında başarılı durumda bulunan ekip, ekran üreticilerinin gerçek durumdaki DC karartma özelliğine sahip ekranları üretmesi hususunda bir çağrı gerçekleştirdi. Üreticiler ise gerçek DC karartma özelliğine sahip ekranlar üretirse, yazılımla basit bir şekilde entegre edilebileceği ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.