PS Vita konsolunun üretimine son verildi

Teknolojiyle beraber oyun sektörününde çok hızlı bir şekilde gelişme göstermesinden ötürü PS Vita konsolu beklenilmekte olan ilgiyi bir türlü görememişti.

PS Vita konsolunun üretimine son verildi


Teknolojiyle beraber oyun sektörününde çok hızlı bir şekilde gelişme göstermesinden ötürü PS Vita konsolu beklenilmekte olan ilgiyi bir türlü görememişti. Sony şirketi, 2015 senesinde PS Vita konsoluna özel  çıkacak bazı oyunları durdurma kararı almıştı ve PS Plus üzerinde bulunan Vita'nın özel kampanyalarını da kesme kararı almıştı. Yapılmış olan bu en son duyuru ise işlerin komple bitmiş olduğunu göstermekte. Artık bir PS Vita  konsolunun sahibi olmayı istiyorsanız 2. el satanlara göz atmanız gerekli olacak.

PS Vita konsolu, geçmişine göz atıldığı zaman çok uzun bir süre  zarfında raflarda kalmış oldu. 2011 senesi içerisinde Japonya'da karşımıza çıkmış olan Vita, platforma özel bir şekilde çıkmış olan oyunların talep edilen başarıyı yakalayamamasından dolayı oyun yapımcılarının tercihleri dışında kalmış oldu. Bu özel unsurların yanında, Nintendo şirketinin sektöre  çok sert bir giriş yapması PS Vita konsoluyla alakalı fazlasıyla kötü bir haberdi.

Nintendo şirketiyle rekabeti devam ettirmeyi istemeyen Sony şirketi, kullanıcıların gözlerinde daha kötü bir konuma düşmemek amacıyla PS Vita konsolunu sonlandırma konusunda bir karar aldı. PlayStation 4 konsolunun satışları seneler geçmiş olmasına karşın halen yeterli olduğundan dolayı firmanın ekonomik bir şekilde çok bir zarara uğrayacak olduğu da düşünülmemekte.

Sony şirketinin el konsolları sektörü içerisine yeni bir donanımla girerek, Nintendo şirketine yeniden rakip olup olmayacağı şimdilik net bir şey değil fakat yüksek bir  ihtimalle firmayı bu platformda bir defa daha görmemiz çok zor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.