Qualcomm şirketi Snapdragon 855 Plus işlemcisini duyurdu

Qualcomm şirketi tarafından duyurulan yeni işlemci modeli aslına bakılırsa Snapdragon 855 işlemcisiyle aynı özellikleri üzerinde barındırıyor.

Qualcomm şirketi Snapdragon 855 Plus işlemcisini duyurdu


Qualcomm şirketi tarafından duyurulan yeni işlemci modeli aslına bakılırsa Snapdragon 855 işlemcisiyle aynı özellikleri üzerinde barındırıyor. Snapdragon 855 işlemcisine hız aşırtmayla alakalı işlemler uygulanarak geliştirilmesi sağlanan bu söz konusu yeni işlemci, selefine bakıldığında çok ciddi açıdan güçlü.

Snapdragon 855 Plus isimli işlemci, 2.96 GHz hızı ile çalışabilmekte. Mevcut durumda bulunan modelse 2.84 GHz hızıyla çalışabilmekteydi ve yeteri kadar hızlı durumdaydı. Bu ise Snapdragon 855 Plus işlemcisinin mevcut durumdaki modele bakıldığında çok daha hızlı bir durumda olabileceği anlamına gelmekte. Snapdragon 855 Plus isimli işlemcide kullanılmakta olan grafik işlemci, mevcut durumda bulunan modelle aynı olmasına karşın hız aşırtmayla alakalı işlemlerin uygulanması ile beraber %15 oranında bir performans artışı sağlamakta. Bu durum ise grafik işleme hususunda çok daha gelişmiş bir işlemci anlamı taşıyor.

Bütün bu performans arttırmayla alakalı işlemlerinin yanında söz konusu bu işlemci, akıllı telefon üretimi yapan firmanın tercihine bakılarak 4G ya da 5G bağlantıyı da destekleyebiliyor olacak. Öte yandan Snapdragon 855 Plus isimli işlemci, Wi-Fi 6 isimli desteğe de sahip durumda bulunacak.

Qualcomm şirketinin duyurmuş bulunduğu söz konusu bu işlemcinin kullanılacak olduğu mobil ürünler, bu senenin gelecek dönemleri içerisinde kullanılmaya başlamış olacak. Snapdragon 855 işlemcisiyle çok büyük bir ses getirmiş olan Qualcomm şirketi, hız aşırtması gerçekleştirilmiş durumdaki bu yeni modeli sayesinde yine isminden çok fazla söz ettirecek gibi duruyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.