Reddit şirketinden gerçek para ile bahşiş denemesi

Değişik sosyal platformların kendilerine has bahşiş sistemleri mevcut. Twitch benzerindeki mecralar direkt olarak bahşiş parası şeklinde görülebilecek sanal paralar satmakta.

Reddit şirketinden gerçek para ile bahşiş denemesi


Değişik sosyal platformların kendilerine has bahşiş sistemleri mevcut. Twitch benzerindeki mecralar direkt olarak bahşiş parası şeklinde görülebilecek sanal paralar satmakta.

Reddit şirketi de gerçek para ile bahşiş verilebilmekte olan bir sistem üstünde çalışma yapıyor. Şu esnada sadece tek bir subredditte geçerli durumda bulunan sistemden bahşiş alabilmiş tek bir  tane kullanıcı bulunuyor. Yalnızca r/shittymorph subredditi içerisinde Reddit kullanıcılarından shittymorph’a bahşiş verilebilmekte.

Reddit platformundan bir tane sözcü, sürekli olarak kullanıcılarını güçlendirebilecek özellikler üstüne denemeler yapmakta olduklarını ve bu bahsi geçen bahşiş sisteminin de bunlardan bir tanesi olduğunu ifade ediyor. Bahşişlerin sadece küçük bir bölümü kesintiye uğramakta.

Reddit platformunun yöneticisi olan internetmallcop, özelliği r/shittymorph ile birlikte duyurdu. Test esnasında, subreddite üye olmuş herkes kullanıcı için '‘tip'’ butonunu kullanıp bahşiş verebilmekte. Sistem içerisinde yer alan hazır bahşişler 3 ile birlikte 5 ve de 10 dolar tutarında olsa bile kullanıcılar 100 dolar tutarına kadar kişiselleştirilmiş özel meblağlar ödeyebilmekteler. Kredi kartı bilgilerinin girilecek olduğu bir alan ise bu seçimin hemen sonrasında açılmakta. İşlem ise  Stripe üstünden gerçekleştirilmiş oluyor.

100 dolar tutarındaki bir bahşişten Reddit platformunun payı  ise 18.5 dolar, Stripe platformunun payı da 3 dolar  tutarında oluyor. Reddit platformunun kullanıcıları hali hazır bir şekilde Reddit Silver ile birlikte Reddit Gold isimli sanal paraları birbirlerine verebilmekteler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.