Samsung şirketi 6 kameraya sahip bir telefonla alakalı çalışmakta

Akıllı telefon geliştirenler durmadan daha yeni teknolojiler üstünde çalışmaktayken çok şaşırtıcı ve ve hatta ''çılgın bir şekilde'' tabir edebilecek olduğumuz bir çok yenilikle karşı karşıya kalmış olabilmekteyiz.

Samsung şirketi 6 kameraya sahip bir telefonla alakalı çalışmakta


Akıllı telefon geliştirenler durmadan daha yeni teknolojiler üstünde çalışmaktayken çok şaşırtıcı ve ve hatta ''çılgın bir şekilde'' tabir edebilecek olduğumuz bir çok yenilikle karşı karşıya kalmış olabilmekteyiz. Akıllı telefonlarla alakalı son zamanlardaki en trend teknolojilerden bir tanesi de ekran boyutunun telefonun fiziksel boyutuna oranının nerdeyse %100 oranına kadar ulaştırılmaya çalışılmış olması.

Samsung şirketi ise, bu orana ulaşabilmiş ilk firma olabilir. Ekran önünde yer alan bileşenlerin yok edilmiş olması, telefonun kasasına oran ile çok daha geniş durumdaki ekranların ortaya çıkmasının sayesinde şu anda bu son gelişme, parmak iziyle alakalı sensörün ekran üzerine yerleştirilmesi. Bu söz konusu seviyeye daha yeni ulaşmış bir durumdayken Samsung şirketinde  devrimsel bir tane  yeniliğin daha ortaya çıkacak olması çok daha muhtemel.

Samsung şirketinin ön kamerayla alakalı merceklerini ekranın arka tarafına gizlemek amacıyla çalışmalar yürütmekte olduğu da bilinmekteydi. Bu söz konusu durum, Ar-Ge grubunun başkan yardımcısı görevinde bulunan Yang Byung-duk tarafından da açık bir şekilde onaylanmıştı. Gelmiş olan haberlere bakılırsa Samsung şirketi, ön kameraların ekranın arka tarafına gizlenmiş olduğu ve 6 tane kamerası yer alan bir telefon üstünde çalışmakta.

Çentik ile birlikte damla benzerindeki çözümlere rağmen Samsung şirketi, kameranın ekranın arka tarafına yerleştirilmesi ve de kamera deliğinin komple yok edilmesi amacıyla çok daha yeni bir teknolojinin üstünde çalışmakta. Üstelik bu durumun ekranla alakalı işlevselliğini olumsuz bir şekilde etkilemeyecek olduğu da ileri sürülmekte.

Bu durum, kesinlikle  çok daha fazla heyecan veren bir yenilik. Yeni  gelecek bu teknolojinin tam olarak nasıl çalışacağıyla alakalı kesin bir bilgi sahibi değiliz lakin haberler doğru bir durumdaysa çokta uzak bulunmayan bir gelecek içerisinde öğrenmemiz olanaklı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.