Samsung telefon kullanıcıları isyanda

Android akıllı telefonlarının büyük bir kısmında olduğu gibi Samsung  şirketinin akıllı telefonları içerisinde de Facebook mobil uygulaması ön yüklü bir şekilde gelmekte ve komple kaldırılamamakta.

Samsung telefon kullanıcıları isyanda


Android akıllı telefonlarının büyük bir kısmında olduğu gibi Samsung  şirketinin akıllı telefonları içerisinde de Facebook mobil uygulaması ön yüklü bir şekilde gelmekte ve komple kaldırılamamakta. Samsung şirketinin kullanıcıları, son günler içerisinde bu duruma çok ciddi bir biçimde isyan etmeye başlamış bir durumdalar.

Dünya üzerindeki en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook şirketi, geçmiş olduğumuz sene yaşanan Cambridge Analytica skandalından hemen sonra çok ciddi bir biçimde tartışılır olmuş ve milyonlarca sayıdaki aktif kullanıcısını da yitirmişti. Fakat problem şu ki; Facebook şirketinin kullanıcıları, uygulamayı aktif bir şekilde kullanmayı bıraksalar bile akıllı telefonları üzerinden komple silememekteler.

Güney Kore asıllı teknoloji devlerinden Samsung şirketinin Galaxy markasına ait bir akıllı telefonuna sahip durumdaysanız Facebook mobil uygulamasını hiç bir şekilde komple silememektesiniz. 2 tane firma arasında gerçekleştirilen anlaşmadan dolayı Facebook şirketine ait mobil uygulaması cihazlar üzerinde ön yüklü bir şekilde geliyor ve kullanıcılar uygulamayı yalnızca devre dışı bırakabilmekteler.

Bu bahsi geçen durum, senelerdir sürüyor olsa bile Facebook platformunun arka arkaya kişisel veri gizliliği skandallarına karışmakta olması, daha çok kullanıcının Facebook mobil uygulamasını silmeyi istemesine ve silemediği zamanda Samsung şirketine öfke kusmasına sebep oldu. Samsung  şirketinin telefon kullanıcıları, ilk sırada Twitter platformu olmak üzere pek çok çevrimiçi mecra üzerinde firmaya şikayette bulunmaktalar.

Samsung şirketinin akıllı telefon kullanıcılarının en fazla endişe duymakta oldukları husus, Facebook'a ait mobil uygulamasının kullanılmadığı zaman, hatta devre dışı bırakılmış olduğunda bile veri toplamaya devam edip etmemekte olduğu. Kullanıcılar, yüzlerce dolar tutarında para verip almış oldukları akıllı telefonlarda hangi uygulamanın bulunup bulunmayacağına da kendileri karar vermeyi istemekte.

Samsung şirketi, kaldırma seçeneği yer almayan uygulamalarda devre dışı bırakma özelliğinin bulunmakta olduğunu ve devre dışı bırakılmış olan uygulamaların çalışmayacağını ifade ederken; Bir tane Facebook sözcüsü ise devre dışı bırakılmış olan uygulamanın tamamen kaldırılmış gibi davranmakta olduğunu, bu sebepten dolayı cihaz veyahut kullanıcı hakkında veri toplayabilmesinin olanaklı olmadığını ifade etti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.