Skype araması Android'in ekran kilidini kırdı

19 yaşında bulunan Kosova asıllı bir genç, Android işletim sisteminin ekran kilidini fazlası ile kolay bir yöntemle kırmayı başarmış oldu.

Skype araması Android'in ekran kilidini kırdı


19 yaşında bulunan Kosova asıllı bir genç, Android işletim sisteminin ekran kilidini fazlası ile kolay bir yöntemle kırmayı başarmış oldu.

Android işletim sistemine sahip  telefonlar içerisinde ''bug'' arayışında olan ve bulmuş olduğu açıkları YouTube kanalı üzerinden paylaşmış olan Florian Kunushevci, paylaşmış olduğu video ile birlikte ekran kilidi yer alan bir akıllı telefonun verilerine basit bir şekilde nasıl erişilebilecek olduğunu açık bir şekilde anlatmakta.

Paylaşılan videodan açık bir şekilde görebildiğimiz gibi teknik açıdan telefonun ekran kilidi hiç bir şekilde açılmamış olsa bile rehber ile birlikte mesajlara, galeriye ve daha da önemlidi internet tarayıcısına dahi çok küçük bir hile kullanılarak giriş yapılabilmekte.

Kunushevci, The Register için yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde, bulmuş olduğu açığı Microsoft şirketine bildirmiş olduğunu da resmi bir şekilde açıkladı. 15 yaşından bu zamana kadar akıllı telefonlar üzerindeki açıkları bulmaya çalışmakta olduğunu ifade eden Kunushevci; Apple şirketi ile birlikte, Microsoft şirketi, Intel şirketi, Dell şirketi, Eset şirketi, Adobe şirketi ve Github şirketi gibi pek çok şirketin sistemlerinde yer alan açıkları keşfederek kendilerine bildirmiş olduğunu ifade etti.

Konu ile alakalı olarak ulaşılmış olan Microsoft  şirketinin yetkililerinden  ise herhangi bir şekilde yorum yapılmadı. Bunun ile birlikte 8.15.0.416 numarasına sahip sürümle bu probleme çözüm üretilecek olduğu ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.