Snapchat artık android için yeniliklerini azaltacak mı?

Yeni hazırlamış olduğunu güncellemesini dün ''Snapchat’ten Android’e sevgilerle'' şeklindeki bir görselle Twitter üzerinden duyurmuş olan Snapchat, görsele ayrıca ''Siz Android kullanıcılarına özel olarak yenilenen, daha yeni ve çok daha hızlı bir Snapchat’in tadını çıkartın'' şeklindeki ilavesini ilave etmişti.

Snapchat artık android için yeniliklerini azaltacak mı?


Yeni hazırlamış olduğunu güncellemesini dün ''Snapchat’ten Android’e sevgilerle'' şeklindeki bir görselle Twitter üzerinden duyurmuş olan Snapchat, görsele ayrıca ''Siz Android kullanıcılarına özel olarak yenilenen, daha yeni ve çok daha hızlı bir Snapchat’in tadını çıkartın'' şeklindeki ilavesini ilave etmişti. Fakat uygulamanın geneline bakıldığı zaman abartılmış olduğu kadar bir yenilemenin yapılmamış olduğu da göze çarpmakta.

Samsung Galaxy S10 modeli veyahut Google Pixel 2 modeli ve daha üst modeldeki bir telefona sahip durumdaysanız bu sizin çok daha  '‘şanslı’' gününüz olabilir. Snapchat platformunun fotoğraf ve video yakalama motoruyla birlikte telefonunuzda yer alan, kamera uygulaması programlama arayüzünün (API) entegrasyonu tamamlanmış çok daha bir versiyonunu da kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu ise uygulama üstünden çekmiş olduğunu fotoğrafın, telefonunuzda yer alan asıl kamerayla çekilecek olması anlamına gelmektedir.

Aslında bu hususun az daha anlam ifade etmesi amacıyla şu şekilde diyebiliriz: Android işletim sisteminin kullanıcıları halen kamera kadraj içerisinde görülmekte olan görüntüleri yakalamakta gibi gözükebilir. Asıl kamerayla fotoğraf çekmenin yerine Snapchat, kamera lensinizde yer alan görüntüyü size yansıtmakta. Kısaca söylemek gerekirse, ekranınızda görmüş olduğu görüntünün özel bir ekran görüntüsünü almakta diyebiliriz. Sürekli olarak ışık gören, aydınlık ve çok daha ideal bir ortamda fotoğraf çekmekteyseniz bu  durumda sizi çok fazla etkilemeyecek gibi geliyor olabilir fakat bir fotoğrafçı değilseniz bu durum çekmiş olduğunuz fotoğrafların görüntü kalitesini çok daha fazla düşürecek.

Sizinde kolay bir şekilde görebilecek olduğunuz gibi Android işletim sistemi ile iOS işletim sistemi karşılaştırıldığı zaman Android platformu kesin bir şekilde Snapchat’in öncelikleri arasına girmemekte ve güncellemelerine dahi gerekenden çok daha az  bir şekilde önem verilmekte. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.