Sony Xperia 1 modeli resmen tanıtıldı

Japon teknoloji devlerinden biri olan Sony şirketi, Barcelona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi esnasında gerçekleştirmiş olduğu lansman etkinliğiyle birlikte firmanın en yeni amiral gemisi modelinde bulunan Xperia 1 modeli tüketicilerin beğenisine çıkarttı.

Sony Xperia 1 modeli resmen tanıtıldı


Japon teknoloji devlerinden biri olan Sony şirketi, Barcelona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi esnasında gerçekleştirmiş olduğu lansman etkinliğiyle birlikte firmanın en yeni amiral gemisi modelinde bulunan Xperia 1 modeli tüketicilerin beğenisine çıkarttı. Sony şirketinin şu zamana kadar piyasaya çıkarttığı en ilginç ve en güçlü  durumdaki amiral gemisi olma niteliği taşımakta bulunan cihaz, özellikleriyle geniş bir kullanıcı kitlesinin dikkatlerini çekebilmekte.

Sony Xperia 1 modeli, 21:9 formatı içerisinde CinemaWide ismi verilmiş olan özel bir ekrana da sahip. 6.5 inç boyutuna sahip olan bu OLED özelliğine sahip ekran, 4K çözünürlük sayesinde özellikle de Netflix içeriklerinin üst düzeydeki kalitede izlenmesine imkan sağlamış olacak. HDR desteği sunması görsel kalitesini en üst seviyeye çıkartmış olan cihaz öte yandan Dolby Atmos desteğiyle birlikte de ses hususunda hiçbir şekilde eleştiriye mahal vermemekte.

Xperia 1 modeli, 3'lü kamera kurulumu bulunan ilk Sony şirketinin akıllı telefon olması özelliğine  de sahip bir durumda. Cihazın 3 tane arka kamerası ise 12 megapiksellik bir çözünürlük sunmakta. f/1.6  isimli diyaframa sahip olan birincil kamera, Dual Pixel teknolojisiyle birlikte harika bir otomatik odaklaması özelliği sunduğu esnada, ikincil  bir kamera x2 optik bir yakınlaştırma, 3. kamerası da ultra geniş açısına sahip fotoğraflar çekilmesini olanaklı kılmakta.

Sony şirketi, Xperia 1 modelinin içinde Game Enhancer isimli özel bir modu da entegre etmiş bir halde. Bu modla ilgili olarak oyun oynama esnasında performans ve de güç kullanımı en iyi biçimde optimize edilmekte. Öte yandan bu modun sunmakta olduğu araçlarla birlikte mobil oyuncular, oyun oynama esnasında aynı sırada yayın yapabilmekteler ve bunun sırasında 8 MP’lik ön kamerasıyla kendi görüntülerini de yayına ilave edebilmekteler.

Sony Xperia 1 modeli senenin 2. çeyreğinde raflar içerisindeki yerini almış olacak. Sony şirketi, cihazın nasıl fiyatlandırılacak olduğuyla alakalı olarak kesin bir bilgi paylaşımında bulunmadı fakat tahminler ise Xiaomi ile birlikte OnePlus benzerindeki markaların amiral gemisi modellerinden çok daha pahalı olarak karşımıza çıkacağı yönünde. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.