Spotify'dan ilk defa fiziksel bir cihaz

Ciddi bir miktarda ücretli kullanıcısı yer alan Spotify platformu, ilk defa bir fiziksel cihazla karşımıza çıktı.

Spotify'dan ilk defa fiziksel bir cihaz


Ciddi bir miktarda ücretli kullanıcısı yer alan Spotify platformu, ilk defa bir fiziksel cihazla karşımıza çıktı. Hedef kitlesi sadece otomobiller olarak açıklanan Spotify şirketinin ''Car Thing'' isimli cihazı, araçlar içerisinde yer alan çakmaklık yardımı ile güç almakta, kullanıcıların cep telefonları ile birlikte otomobillerine  de Bluetooth aracılığıyla bağlanmakta. 

Spotify tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılır ise söz konusu bu cihaz, kullanıcıların araçleri içerisinde ne çeşit müzik ve podcast dinlemekte oldukları hususunda bir bilgi toplamakta ve kullanıcılara da bu konuda yardımcı olmakta. Odak noktalarının dünya üzerindeki en iyi müzik plaftormu olmak şeklinde bulunduğunu ifade eden Spotify platformunun  yetkilileri, maksatlarının ise otomobiller için donanım üretebilmek olmadığını ve söz konusu bu ürünün satışa çıkmayacak olduğunun açıklamasını da yaptılar.

Cihaz ayrıca ses ile kontrol edilmekte. Bağlantıları gerçekleştirdikten sonra ne dinlemeyi istediğinizi Car Thing'e söylemektesiniz, o ise istemekte olduğunuz şarkıyı sizin için  hızlı bir şekilde açıyor. Ufak durumdaki bir cihaz olarak öne çıkan Car Thing, sesli  bir şekilde kontrol özelliğiyle beraber şoförlere  çok daha güvenli bir şekilde yolculuk olanağı da sunmakta. 

Spotify  şirketi tarafından üretilmiş durumdaki bu Car Thing, kullanıcıların bazılarına da test edilmesi amacı ile verildi. Yetkililerin tarafından yapılmış olan açıklamalar içerisinde söz konusu bu özel cihazın gelecek dönemde tam olarak ne olacağına yönelik bir fikirlerinin bulunmadığı da ifade edilirken, gerçekleştirilecek testler sonrasında kullanıcıların müzik deneyimiyle alakalı neler yapabilecek oldukları hususunda bilgi sahibi olabileceklerini de ifade etmiş oldular.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.