Steam platformu video bölümünü kaldırma kararı aldı

Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi  durumdaki oyun mağazası olarak öne çıkan Steam, uzun senelerden beri var olan bir özelliğe daha veda edecek.

Steam platformu video bölümünü kaldırma kararı aldı


Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi  durumdaki oyun mağazası olarak öne çıkan Steam, uzun senelerden beri var olan bir özelliğe daha veda edecek. Valve şirketi tarafından Steam’da yayınlanmış olan bir blog gönderisine bakıldığında Steam Mağazası üzerinde Videolar kısmının kaldırılmış olduğu ve oyun dışındaki videoların Steam platformları üzerinden kaldırılacak olduğu da açıklandı.

Valve şirketinin Steam üzerinde video içeriklerin yer almasına yönelik tutkusu, 2012 senesinde yayınlanmış olan Indie Game: The Movie isimli belgesele dayanmakta. Valve şirketi, o gün itibariyle Steam üzerinde video içeriklerin  çok daha fazla ilgi görmesi amacıyla bir çok hamle yapmış olsa bile içerikler Steam kullanıcılarının nerdeyse hiçbir zaman ilgilerini çekmedi.

Pekala Valve şirketi, bu video içerikler ile alakalı bu kararı durup dururken ani bir şekilde mi aldı? Muhtemel olarak buna vereceğimiz cevap hayır. Bilmekte olduğunuz gibi Fortnite isimli oyunun yaratıcısı olan Epic Games şirketi, bir çok oyunun yer almakta olduğu Epic Games Store isimli platformu ile birlikte Steam platformunu da bayağı bir zorlamaya başlamış oldu. Rakiplerinin hamlelerini görmüş olan Valve şirketi, tekrardan oyun içeriklerine odaklanmak amacıyla da ek olarak açmış olduğu video içerikleri platform üzerinden uzak tutma konusunda bir karar verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.