Twitter platformu o DM'leri senelerden beri saklıyormuş

Twitter platformu, kullanıcılarının direkt mesajlarını silebilmesi amacıyla izin vermekte.

Twitter platformu o DM'leri senelerden beri saklıyormuş


Twitter platformu, kullanıcılarının direkt mesajlarını silebilmesi amacıyla izin vermekte. Veyahut en azından bu olayın görünen bölümü böyleydi fakat güvenlik araştırmacısı durumundaki Karan Saini tarafından yapılmış olan araştırmalara bakılırsa silmiş olduğunuz mesajlar Twitter platformu tarafından saklanmakta.

Mesajlar aslında tamamen silinmiş şekilde görünüyor olsa dahi Twitter platformunun bu mesajların birer tane kopyasını almış olduğu ortaya çıktı. Seneler öncesine dayanmakta olan mesaj verilerinizin Twitter platformu  tarafından saklanıyor olmasının yanında Twitter  platformunun verileri aracılığı ile bu mesajlara erişim sağlamanın olanaklı olduğu da bulunanların arasında bulunuyor. Güvenlik araştırmacılarından bir olan Saini, silinmiş olan veyahut askıya alınmış hesapların silinen mesajlarına dahi ulaşmanın olanaklı olduğunun altını çizmiş oldu.

Mesajlara sadece kullanıcılar erişebiliyor olsa dahi Twitter platformunun mesajları silmiş olduğunu söyleyip hemen sonrasında silmemiş olduğunun  ortaya çıkmış durumda olması, şirketin ismine büyük bir leke sürmüş oldu. Bunun farkında olarak tam tersini iddia etmeye başlayan sosyal medya ile alakalı güven soruları da bu nedenle bir defa daha gündeme gelmiş bir durumda oldu.

Bu olay sonrasında internet üzerindeki hiçbir verinin aslına bakılır ise yok olmadığı ve aslında her şeyin saklanmakta olduğu konusunu da yeniden çok iyi bir şekilde anımsamış olduk.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.