Uygulama içerisindeki satın almalarda büyük artış

Popüler  hale gelen kısa formlu video uygulamalarından biri olan TikTok, para kazanmasıyla alakalı odağını arttırmış olduğundan dolayı bu sene reklam stratejisini de değiştirmekte.

Uygulama içerisindeki satın almalarda büyük artış


Popüler  hale gelen kısa formlu video uygulamalarından biri olan TikTok, para kazanmasıyla alakalı odağını arttırmış olduğundan dolayı bu sene reklam stratejisini de değiştirmekte. Bununla beraber firma halen uygulama içindeki satın alımlardan çok daha düşük bir gelir elde etmekte ve Sensor Tower'ın paylaşmış olduğu bir raporuna bakılır ise söz konusu bu sayı, Mayıs ayı içerisinde 9 milyon dolar tutarına yakındı. Bu ise, Mayıs 2018 tarihi içerisinde açıklanmış olan 1,5 milyon dolar tutarında senelik artış oranının %500’lük bir kısmına denk gelmekte.

TikTok isimli uygulama, sanal ürünlerin satılmasına çok bir şekilde odaklanmamakta ve firmanın bu şekilde çok güçlü bir gelir modeli yer almamakta. Örnek olarak TikTok uygulamasının paraları; video efektleri ya da filtreleri almanın yerine canlı yayıncıları destekleyebilmek amacıyla gönderilebilecek hediyeleri satın alma amacıyla kullanılmakta.

TikTok platformu, sanal ürünlerin stratejisine gereken önemi vermemiş olmasına karşın Çin'de yer alan iOS  işletim sisteminin kullanıcıları, Mayıs ayı içerisinde uygulama içindeki satın alma işlemleri için harcanmış olan toplamdaki 9 milyon dolar tutarının 5,9 milyonluk bir kısmıyla alımların yaklaşık olarak %65’lik bir kısmını gerçekleştirmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan hem iOS işletim sistemi hem ise Android işletim sisteminin kullanıcıları, uygulamaya ait brüt gelirinin yaklaşık  olarak 2 milyon dolarlık bir kısmını (%22'lik bir kısmı) oluşturmuş bulundu.


Mayıs ayı içerisinde Nisan ayına bakılır ise %27 oranındaki bir artış ile dünyanın genelinde yaklaşık 56 milyon tane kullanıcı ilk defa uygulamayı kullanmaya başlamış oldu fakat bu yeni kullanıcıların sayısı, Ocak ayındaki 70,8 milyona bakılır ise %21 oranında bir azalma gösterdi. Bu durumda Hindistan içerisindeki kısa zamanlı yasağın etkili durumda bulunduğu ve yasağın 15 milyon tane potansiyel yeni kullanıcıyı etkilemiş olduğu da düşünülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.