Valve şirketinin Index ürünü Linux desteği ile beraber gelecek

Linux ile birlikte SteamOS platformunda yer alan oyuncuların bir araya gelmiş olduğu internet sitelerinden biri olan GamingOnLinux ekibi, dün yapmış olduğu açıklama ile birlikte halen Valve  şirketi tarafından resmi  bir açıklama gelmemiş olsa da Index'in Linux  işletim sistemi desteği sunacak olduğunu ifade etti.

Valve şirketinin Index ürünü Linux desteği ile beraber gelecek


Linux ile birlikte SteamOS platformunda yer alan oyuncuların bir araya gelmiş olduğu internet sitelerinden biri olan GamingOnLinux ekibi, dün yapmış olduğu açıklama ile birlikte halen Valve  şirketi tarafından resmi  bir açıklama gelmemiş olsa da Index'in Linux  işletim sistemi desteği sunacak olduğunu ifade etti. GamingOnLinux tarafından yapılmış olan açıklamalar, geçmiş olduğumuz hafta Index ile alakalı yanlışlıkla paylaşılmış olan bir internet sayfası üzerinde ortaya çıkmış olan detayları da doğrulamakta.

Index isimli ürünün 1 Mayıs tarihi içerisinde ön siparişe açılacak olduğu ve 15 Haziran tarihinde resmi satışlarına başlanacak olduğu ifade edilen açıklamadan sonra Valve şirketi de GamingOnLinux platformuna cevap verdi ve verilmiş olan bilgileri resmen doğruladı. tabiiki de açıklama içerisindeki en fazla dikkat çekmiş olan ayrıntı, Index ürününün sunacak olduğu Linux desteğiydi. Bilinmekte olduğu gibi Linux işletim sisteminde kurulum işlemlerinin zor olması ve bir takım sürücü destek sorunları, oyun geliştirici firmalarının Linux'u 2. plana atmalarına meden olmuştu.

Valve şirketinin Index ile sunmuş olduğu Linux işletim sistemi desteği, hem Linux platformunun  kullanıcıları hem ise Windows haricindeki işletim sistemlerini kullanmakta olan öteki kullanıcılarla alakalı fazlasıyla önemli. Valve şirketi, belki de gelecek süreç içerisinde Mac ve öteki platformlara da desteğini arttıracak olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.