WhatApp Gold ile ilgili bela geriye döndü

WhatsApp isimli uygulamanın '‘Gold’' isimli versiyonuna geçip uygulamayı çok daha avantajlı bir durumda kullanabileceğiniz şeklindeki aldatıcı mesajlar tekrardan hortlamaya başladı.

WhatApp Gold ile ilgili bela geriye döndü


WhatsApp isimli uygulamanın '‘Gold’' isimli versiyonuna geçip uygulamayı çok daha avantajlı bir durumda kullanabileceğiniz şeklindeki aldatıcı mesajlar tekrardan hortlamaya başladı.

İlk defa yaklaşık  olarak 3 sene öncesinde ortaya çıkmış olan ve bir anda çığ gibi büyümeyi sürdüren ''WhatsApp Gold'' adlı sahte ve kullanıcıların kişisel durumdaki bilgilerini çalmaya yönelik uygulamadan tam kurtulmayı başardık derken, bu şekilde gelmeye başlayan mesajlar tekrardan ortaya çıkmış oldu. Messenger ile birlikte Skype benzerindeki uygulamaların ''çok daha avantajlı ve de ücretsiz'' durumdaki versiyonları olduğu ileri sürülen sahte uygulamalar ile kullanıcıların bilgilerini çalmaya yönelen dolandırıcılar yeniden kullanıcıların başlarına musallat olmuş bir halde.

Aslında bu WhatsApp veyahut benzeyen bir uygulama üstünden size gelmiş olan bir mesajla başlamakta. Mevcut haldeki uygulamanızın fazlasıyla avantajlı, pek çok değişik özellik barındırmakta olan bir versiyonuyla alakalı gönderilmiş olan linke tıklayıp  bu uygulamayı kurmuş olan kullanıcılar, bu uygulamanın istemekte olduğu izinleri onayladıktan sonra ise olan oluyor.

Rehberinizde yer alan bütün kullanıcıları, online durumdaki alışveriş ve kredi kartıyla ilgili bilgilerinizi, galerinizi ve öteki bütün kişisel bilgilerinizi ele geçirmeyi başaran dolandırıcılar, bunun sayesinde çok ciddi bir mağduriyete neden olmaktalar.

Eğer sizde bu şekilde birşeyle karşılaşırsanız tek yapmanız gerekli şey yollanan linke tıklamamak ve bu bahsi geçen mesajı size yollayan kişiyi engellemek olmalıdır. Öte yandan Google Play veyahut App Store haricinde herhangi bir tane mecradan uygulama kurmamanızı şiddetli bir şekilde önermekteyiz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.