Windows 10 için bundan sonra 32 GB depolama gerekli olacak

Dünya üzerindeki en büyük yazılım firması olarak öne çıkan Microsoft şirketi, gelecek ay itibariyle bütün kullanıcılara yayınlanacak olduğu ifade edilen Windows 10 Build 1903'le alakalı olarak sistem gereksinimi sayfasını resmi bir şekilde güncelledi.

Windows 10 için bundan sonra 32 GB depolama gerekli olacak


Dünya üzerindeki en büyük yazılım firması olarak öne çıkan Microsoft şirketi, gelecek ay itibariyle bütün kullanıcılara yayınlanacak olduğu ifade edilen Windows 10 Build 1903'le alakalı olarak sistem gereksinimi sayfasını resmi bir şekilde güncelledi. Buna bakılır ise Windows 10  işletim sisteminin minimum durumdaki sistem gereksinimi, çok az bir sayıda kullanıcıyı etkileyebilecek bir şekilde yükseltilmiş oldu.

Microsoft şirketi tarafından yapılmış olan açıklamasına bakılırsa Windows 10 Build 1903'le beraber Windows 10 işletim sistemine gerekli durumdaki minimum depolamanın alanı hem 32 bitlik sistem hem ise 64 bitlik sistem sürümlerinde 32 GB boyutunda olacak şekilde güncellenmiş durumda. Minimum durumdaki depolama alanının gereksinimleri bundan öncesinde 32 bitlik sürümde 16 GB boyutunda, 64 bitlik sürümde ise 20 GB boyutundaydı.

Microsoft şirketi öte yandan bellek ve işlemci gereksinimleri açısından; 32 bitlik sürümde 1 GB'lik ve üstü, 64 bitlik sürümde ise 2 GB'lik ve üstünde RAM kapasitesi talep etmekte. Microsoft şirketi öte yandan Windows 10 işletim sistemi yüklenecek bilgisayarların 1 Ghz ve üstündeki bir frekans hızına birde x86 ya da x64 komut setiyle uyumlu bir işlemciye sahip olmalarının gerekli olduğunu da belirtiyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.