Windows 10 üzerindeki giriş yöntemi son güncellemeyle değişiyor

Microsoft şirketi, kendisine ait biyometrik kimlik doğrulama sistemi olarak öne çıkan ''Windows Hello''yla alakalı olarak FIDO2 sertifikasını almış olduklarını açıkladı.

Windows 10 üzerindeki giriş yöntemi son güncellemeyle değişiyor


Microsoft şirketi, kendisine ait biyometrik kimlik doğrulama sistemi olarak öne çıkan ''Windows Hello''yla alakalı olarak FIDO2 sertifikasını almış olduklarını açıkladı. Bu şekilde Mayıs ayı içerisinde Windows 10 işletim sistemlerine gelecek yeni güncelleştirme Windows Hello isimli özelliği de içeriyor olarak. Getirilecek bu yeni özellik hem bilgisayarları hem ise mobil cihazları içeriğinde barındırmakta. 

Windows Hello sayesinde kullanıcılar artık bir şifre kullanmanın yerine yüzlerini veyahut parmak izlerini de kullanabiliyor olacaklar. Sisteme tanımlamış olduğunuz parmak iziniz veyahut yüzünüz, şifrelerin gerekli olduğu noktalarda kullanılabiliyor olacak. Microsoft  şirketi tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılırsa, Windows Hello isimli özellikle beraber kullanıcıların 3 kat hızlı bir biçimde oturum açabilecek oldukları ifade edildi. Böylece de kullanıcıların parolalarını unutmuş olmaısnın önüne geçilmesi hedeflenmiş durumda. 

Firma tarafından yapılmış oaln açıklamalar içeriisnde kullanıcıların şifte kullanmayı hiç bir şekilde sevmemekte olduğu, şifreleri yalnızca bilgisayar korsanlarının sevebilecek olduğu da açık bir şekilde ifade edilmekteyken, Windows Hello isimli özelliklr beraber bilgisayar korsanlarının işlerinin çok daha fazla zorlaşmış olduğu ifade edildi. Microsoft şirketi ayrıca, geliştiricilerin de şifresiz durumda stratejileri geliştirmesinin gerekli olduğunu ifade ederken, Windows Hello özelliğine benzeyen şifre yöneticilerinin kullanılabilmesi amacıyla geliştiricileri teşvik edecek olduklarını da açık bir şekilde ifade etmiş oldu.

Mayıs ayının son günlerinde getirilecek bu güncelleştirme Insider programı kapsamında kullanıcılardan bazılarına da sunulmaya başlanmış durumda. Bir kaç hafta boyunca devam edecek testlerin sonrasında Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sisteminin Mayıs Güncelleştirmesi'ni bütün kullanıcılara sunma konusunda hazırlık yapıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.