Windows 7'deki Media Player artık emekliye ayrılacak

Microsoft şirketi, Windows işletim sisteminin en fazla kullanılmakta olan versiyonlarından 2009 senesinde piyasaya çıkartılan ve fazlasıyla büyük bir beğeni kazanan Windows 7 işletim sistemine güncelleme destekleri konusunda son verecek olduğunu açıklamıştı.

Windows 7'deki Media Player artık emekliye ayrılacak


Microsoft şirketi, Windows işletim sisteminin en fazla kullanılmakta olan versiyonlarından 2009 senesinde piyasaya çıkartılan ve fazlasıyla büyük bir beğeni kazanan Windows 7 işletim sistemine güncelleme destekleri konusunda son verecek olduğunu açıklamıştı. Bu kapsamda geliştiricilerde artık Windows 7 işletim sistemine bulunan desteklerini yavaş bir şekilde çekmeye başlamış oldu. Yazılım konusundaki desteği çekilmiş olan en son uygulama da Windows Media Player olarak öne çıktı.


Geliştiricilerinin açıklamış olduğu gibi Windows 7 işletim sistemi üzerinde yer alan Windows Media Player, artık  hiç bir şekilde kütüphane desteği almamakta olacak. Bu açıkça demek olmakta ki, ortaya çıkacak yeni şarkılarla ilgili olarak başlık ile birlikte tür ve sanatçıyla yönetmen, kapak resimleri, aktörler ve  TV rehberi konusundaki bilgiler Windows 7 Media Player programıyla gösterilemeyecek. Windows 10 işletim sistemi üzerinde yer alan Media Player ise bu durumdan etlinlenmeyecek ve sürekli olarak güncel kalmayı sürdürecek.

Kullanıcı geri bildirimleriyle birlikte kullanım verisini de baz alıp vermiş olduğu bu kararla beraber Microsoft şirketi, Windows 7 işletim sisteminin sonunu her geçtiğimiz gün yaklaştırmakta. Aslında hali hazır bir şekilde Windows 7 işletim sisteminin Media Player üzerinde yer alan bilgi kütüphanesi, gelecek dönemler içerisinde de indirilebilir ve kolay bir şekilde kullanılabilir bir halde olacak. Kullanıcıların bazılarından gelmiş olan bilgilere bakılırsa kütüphanenin güncelleme ile ilgili  özelliği artık çalışmaz bir duruma geldi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.