Wixen ile Spotify telif davası bitti

Çevrimiçi özelliğe sahip müzik platformlarının en önemli adlarından biri olan Spotify, 1 seneden uzun zamandan beri bir telif davası ile uğraşmaktaydı.

Wixen ile Spotify telif davası bitti


Çevrimiçi özelliğe sahip müzik platformlarının en önemli adlarından biri olan Spotify, 1 seneden uzun zamandan beri bir telif davası ile uğraşmaktaydı. 1.6 milyar dolar tutarındaki Spotify ve Wixen telif davası artık sonuca ulaşmış oldu.

Spotify platformu geçmiş olduğumuz senenin Aralık ayından bu zaman kadar çok önemli bir davayla uğraşmaktaydı. Amerika Birleşik Devletleri, Kaliforniya merkezli  olan Wixen adlı bir müzik yapımcısı, Spotify platformunun şarkılarını uygun lisanslar alınmadan veyahut gerekli ödemeleri bitirmeden kullanmakta olduğunu ileri sürerek bir dava açmıştı.

Wixen ayrıca, Spotify platformunun lisanslarını daha almadan öncesinde Tom Petty ile birlikte Neil Young ve  de The Doors benzerindeki sanatçıların müziklerini çalmış olduğunu ileri sürdü. Wixen, bu davayla ilgili olarak Spotify’dan  da 1.6 milyar dolar tutarında bir tazminat istedi.

Dava 1 seneden beri devam ediyordu. Geçmiş olduğumuz günlerde de Wixen Müzik Yayınlarının Başkanı görevinde bulunan Randall Wixen; ''Spotify isimli platform, online  durumdaki müzik platformlarının geleceğinin çok büyük bir parçası ve bizler şarkı yazarları ve de yayıncıları çok  önemli ortaklar olarak bu davanın tatsız bir biçimde uzamasını istemeyip, uzlaşmaya vardık.'' ifadelerine yer verdi.

Müzik İş Dünyası  tarafından yayınlanan rapora bakılırsa, sene boyu devam eden mücadele müzik yayıncısına tam  1.6 milyar dolar tutarındaki meblağı ödemeyi kabul edip bitmiş oldu. Tabii ki de bahsi geçen bu olay Spotify platformunun ilk telif davası da değil. Açıklanmış olan raporun verilerine bakılırsa, Spotify bu sene telif davaları amacıyla toplamda 43 milyon dolar tutarında bir ödeme gerçekleştirmiş.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.