Xiaomi şirketi telifle alakalı kavramı tamamen unuttu

Telif hakkıyla alakalı kavram, Çin’de yer alan ticaret kültürü içerisinde kendisine fazla bir şekilde de yer bulmamakta.

Xiaomi şirketi telifle alakalı kavramı tamamen unuttu


Telif hakkıyla alakalı kavram, Çin’de yer alan ticaret kültürü içerisinde kendisine fazla bir şekilde de yer bulmamakta. Pek çok yabancı  durumdaki ürünün, ve hatta yabancı ülkeler içerisinde yer alan binaların dahi kopyasının üretilmiş olduğu Çin üzerinde, telifle alakalı hususu fakat 1980’li senelerin sonrasında ülkenin kanunları içerisinde bile kendisine yer bulmuş durumda. Aslında yine ülke içerisinde telif hususu en çok ''ufak bir kusurlu davranış'' şeklinde görülmekte. Bahsi geçen şey uluslararası hukuk olduğu zamansa Çin asıllı üreticiler fazlasıyla dikkatli bir şekilde davranmakta.

Xiaomi şirketi, İspanyol sitesi üzerinde kullanmış olduğu ve de gelmiş olan tepkiler üstüne kaldırmış olduğu resimlerde, LG şirketinin reklam kampanyasıyla alakalı üretilmiş olan 3 boyutlu görselleri tam anlamıyla birebir şekilde kopyalamış oldu. 3 boyutlu bir görsel sanatçılarından biri olan Peter Tarka, LG şirketiyle alakalı farklı görseller hazırlamış idi. Tarka’ya ait olan Behance galerisinden Installations’da bulunan görüntüler içerisinde bir takım oynamalar gerçekleştiren fakat yeteri kadar özgün bir iş çıkartmamış olan Xiaomi şirketi, böylelikle LG şirketinin Signature isimli koleksiyonunu da tamamen birebir olarak kopyalamış bulundu.

Xiaomi şirketi, daha öncesinde de Apple şirketi ile iPhone X modelinden fazlasıyla ağır  bir şekilde kopya çekmek ile suçlanmıştı. Şirket, piyasa içerisinde gerçek bir oyuncu olmak istemekteyse kendisine ait tasarımla birlikte pazarlama dilini geliştirebilmek, ürünlerini rakipleri arasından ayırabilecek bir yol bulmak mecburiyetinde.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.