Xiaomi şirketinden Android Q atağı

Geçmiş olduğumuz ay Google I/O konferansında Xiaomi şirketiyle ortak olmuş durumdaki Google şirketi; Mi MIX 3 5G modeli ile Mi 9 modellerine Android Q Beta güncellemesini resmi bir şekilde duyurmuştu.

Xiaomi şirketinden Android Q atağı


Geçmiş olduğumuz ay Google I/O konferansında Xiaomi şirketiyle ortak olmuş durumdaki Google şirketi; Mi MIX 3 5G modeli ile Mi 9 modellerine Android Q Beta güncellemesini resmi bir şekilde duyurmuştu. Xiaomi K20 Pro modeli ise sadece Çin’de yer almak üzere listeye daha sonrasında dahil edilmiş idi. Firma, bugün ise  Android Q işletim sisteminin açık betasına dahil etmeyi istemekte olduğu cihazları açıkça  listeledi.

Android Q işletim sisteminin beta güncellemesini alacağı açıklanan Xiaomi  şirketinin cihazları;

- Mi 9  modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Redmi K20 Pro modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Mi 8 modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Mi 8 Explorer Edition modeli  (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Mi 8 In-Screen Fingerprint Edition  modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Mi MIX 2S modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Mi MIX 3 modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Redmi K20 modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Mi 9 SE modeli (2019 senesinin 4. çeyreğinde)
- Redmi Note 7 modeli (2020 senesinin 1. çeyreğinde)
- Redmi Note 7 Pro modeli (2020 senesinin 1. çeyreğinde)

Liste sadece Çin içerisinde geçerli olmadığından dolayı küresel durumdaki ROM’ların Çin haricinde yayınlanması da beklenmekte. Güncellemelerin gelme zamanlarında bazı farklılıklar görülebilecek olduğunu da söylesek yanlış olmaz.

Listeye gelecek dönem içerisinde tanıtımı yapılacak yeni modellerin de ilave edileceği bilgisi eklendi. 2019 senesinin 3. çeyreği içerisinde MIUI 11 isimli telefonunu da görmüş olacağız fakat Android Q işletim sistemi temeline sahip bir MIUI 11 güncellemesi görebilmek amacıyla daha uzun bir zaman beklememiz gerekli olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.