Youtube için video kalitesi güncellemesi

YouTube platformu üzerinde istemekte olduğumuz özelliklerden bir tanesi de oynatmayı istediğimiz videoların çözünürlüklerini daha önceden seçebiliyor olmak.

Youtube için video kalitesi güncellemesi


YouTube platformu üzerinde istemekte olduğumuz özelliklerden bir tanesi de oynatmayı istediğimiz videoların çözünürlüklerini daha önceden seçebiliyor olmak. Bu yazıyı okumuş olan herkesin bilmekte olduğu gibi ülkemiz içerisindeki internet hızları adeta yerlerde sürünmekte. O sebepten dolayı da kaliteli bir şekilde video izlemeyi isterseniz birazda olsun dolmasını beklemek gerekli. Kaliteden taviz vermiş olduğunuz haldeyse beklemeden hemen izleyebilmektesiniz.

Genel olarak mobil veri kullanmakta olanlar bu kalite ayarı ile biraz daha alakalı olmakta. Zira operatörlerin vermiş olduğu GB'lar ile çok sınırlı internetle yanlış bir şekilde yüksek kaliteye sahip bir video izlemeye çalıştığınızda dakikalar içinde bitecektir veyahut Wi-Fi üstünden izlemekteyim sanıp mobil veriden izlemiş olduğunuz zaman da internet kısa sürede suyunu çekmiş olacaktır.

YouTube  platformu video kalitesi seçmiş olduğunuz sıralama listesini tam tersine çevirdi. Eski durumunda 144p çözünürlük en üst kısımda yer alıp, kalite alt kısımlara indikçe artmaktaydı. Yeni durumunda ise en üstte videonun sunabilmekte olduğu en yüksek kalite bulunuyor ve aşağı doğru indikçe kalite azalmış oluyor.

Belki de YouTube platformunun bu yapmış olduğu güncelleme  çok küçük bir değişiklik olarak gözükebilir ancak 5G’nin artık yavaş bir şekilde yaşamımıza girmeye başlamış olduğu şu günler içerisinde internet hızlarının da artacak olduğunu düşündükçe bu sıralamanın yaşamımızı ufaktanda olsa basitleştirebilecek olduğu aşikar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.