ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Bakan Çavuşoğlu deprem bölgesinde incelemede bulundu!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken meydana gelen deprem felaketi sonrasında bölgede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile incelemelerde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Bakan Çavuşoğlu deprem bölgesinde incelemede bulundu!

6 Şubat tarihinde merkezüssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında 40 bini aşkın insan enkaz altında kalması sonucunda hayatını kaybederken bölgede yetkililer tarafından temaslar devam ediyor.

ABD'de gerçekleşen seçimler sonrasında Başkan Joe Biden'le çalışmaya başlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken deprem bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere ilk kez Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın uçağı ABD'nin Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü'ne inerken, Blinken'ı burada ABD Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake ve ABD personeli karşıladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla birlikte helikopterle havalanan Blinken bölgede Mevlüt Çavuşoğlu ile incelemelerde bulundu. 

Bölgeye yardım yapacaklarını belirken Antony Blinken "Bu yıkımı görme şansım oldu ve bunu kelimelere dökmek çok zor. Hala sağlam duran binaları ve yıkılanları görebiliyorsunuz, çatılar yerle bir olmuş. Ancak hemen yanındaki bina hala ayakta duruyor. Bu durum, size depremin ölçeğini gösteriyor. Binlerce can kaybı var, milyonlarca insan bu depremden etkilendi. ve hala tam kapsamını bilmiyoruz. Depremden hemen sonra ABD ve diğer ülkeler hemen konuya dahil oldu. Arama kurtarma ekiplerimiz bir kaç gün içinde buraya geldi. Yaklaşık 200 kişi, arama kurtarma köpeği ve diğer uzmanlar arama kurtarmaya yaptı. Yerleşim, su, gıda ilaç kıyafet içeren 85 milyon dolar değerinde yardım yaptık. Bugün 100 milyon dolarlık yardım daha yapacağımızı açıklayabilirim. Aynı zamanda Türk meslektaşlarımızla yakın işbirliği içindeyiz. ABD hükümetinin çeşitli alanlarında bu olağanüstü çaba olmasaydı bu da olmazdı. Meslektaşlarımız 150 sorti gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.