ABD savunma bakanı F-35'le alakalı açıklama yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı görevinde bulunan Mark Esper ''Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına tekrardan dahil olmasını değerlendirebilmemiz amacıyla S-400 savunma sistemlerinden vazgeçmesi gerekli.

ABD savunma bakanı F-35'le alakalı açıklama yaptı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanı görevinde bulunan Mark Esper ''Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına tekrardan dahil olmasını değerlendirebilmemiz amacıyla S-400 savunma sistemlerinden vazgeçmesi gerekli. Sistemi teslim almış olmaları çok üzücü. Ya F-35 savaş uçakları ya da S-400 hava savunma sistemleri. 2'si birden asla olamaz. Bir tanesini garaja koyalım ötekisini kullanalım benzerinde bir durum hiç bir şekilde söz konusu değildir'' ifadelerine yer verdi.

Esper'in yapmış olduğu bu açıklamalarından sadece saatler  öncesinde Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu; ''Savaş uçaklarına ihtiyacımız bulunuyor. F-35 savaş uçaklarını alamazsak yeni alternatifler aramaya başlarız'' ifadelerine yer vermişti.

Bugün içerisinde, Rusya'da yer alan devlet haber ajanslarından RIA, Türkiye'nin Rusya'yla SU-35 savaş uçağı ve  SU-57 savaş uçaklarının teslimatıyla alakalı da görüşmekte olduğunu duyurmuştu

S-400 hava savunma sistemlerinin acil ihtiyaç olarak öne çıktığını ifade eden Çavuşoğlu sonrasında ise; ''Bu sistemler tamamen acil bir ihtiyacımızda ve S-400 hava savunma sistemlerini almak mecburiyetinde kaldık. Bizler F-35 savaş uçağı programının bir ortağıyız. Bugünler içerisinde Amerika Birleşik Devletleri bir takım problemler çıkartmakta ancak biz halen 9 tane ortağı bulunan bu programın bir parçası olarak buradayız. Türkiye F-35 savaş uçaklarının parçalarından bazılarını üretmekte. Bizler F-35  isimli savaş uçaklarını satın almayı istemekteyiz ve bununla ilgili olarakta 1,4 milyar dolar tutarında bir ödeme yaptık. Sonuç olarak savaş uçaklarına çok fazla ihtiyacımız bulunuyor. F-35 savaş uçaklarını alamazsak yeni alternatifler aramaya başlarız ancak bunu şu anda tercih etmiyoruz.'' ifadelerine yer vermişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.