Memurların maaşlarındaki zam kesinleşti

Yaklaşık olarak 3 milyon 200.000 tane memurla birlikte 2 milyon taneden fazla memur emeklisi bireylerin 2020 senesi ile 2021 senesindeki mali ile birlikte sosyal haklarını belirleyebilecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesi sona erdi.

Memurların maaşlarındaki zam kesinleşti


Yaklaşık olarak 3 milyon 200.000 tane memurla birlikte 2 milyon taneden fazla memur emeklisi bireylerin 2020 senesi ile 2021 senesindeki mali ile birlikte sosyal haklarını belirleyebilecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesi sona erdi. Sayıştay Başkanı görevinde bulunan Seyit Ahmet Baş'ın başkanlığı ile birlikte Sayıştay Başkanlığı içerisinde toplanmış olan Kurul, memur maaşlarıyla birlikte memur emeklisinin aylıklarında 2020 senesinin ilk 6 aylık bölümünde %4, ilinci 6 aylık dönemi içerisinde %4, 2021 senesinin ilk 6 aylık dönemi içerisinde %3, ikinci 6 aylık dönemi içerisinde %3 oranında bir zam gerçekleştirilmesine karar vermiş oldu.

Toplu sözleşmelerin masası üzerinde 11 tane  hizmet kolunun tamamen yetkili bir durumdaki konfederasyon konumunda yera lan Memur-Sen, taban aylıklara seyyanen 200 Türk Lirası tutarında, birinci sene %8 + 7, ikinci sene ise %6 + 6 oranında bir zamla birlikte ilk sene  %3, ikinci sene içerisinde %2'lik bir refah payı isteğinde bulunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen de taban aylıklara seyyanen 600 Türk Lirası tutarında, ilk sene içerisinde %10 + 10, ikinci sene içerisinde %8 + 8'lik bir zam ve her 2 seneyle ilgili olarak %3 seviyesinde bir refah payının yanı sıra memurlar içinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılmasını istemişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.