Afganistan içerisinde otobüs geçtiği esnada bomba patladı

Afganistan’da yer alan Herat ili içerisinde yol hemen yanına yerleştirilmiş olan bombanın, otobüsün geçmekte olduğu esnada patlamasından dolayı en az 35 insanın yaşamını kaybetmiş olduğu ifade edildi.

Afganistan içerisinde otobüs geçtiği esnada bomba patladı


Afganistan’da yer alan Herat ili içerisinde yol hemen yanına yerleştirilmiş olan bombanın, otobüsün geçmekte olduğu esnada patlamasından dolayı en az 35 insanın yaşamını kaybetmiş olduğu ifade edildi. Patlama esnasında 27 tane insanın da yaralanmış olduğunu ve yaralı kişilerin büyük bir kısmının durumunun ağır olduğu konusunda bilgiler aktarıldı. Saldırıyı ise halen üstlenen  hiç bir grup olmadı. Söz konusu bu  otobüsün, Herat ilinden yola çıkarak Farah iline doğru seyir halinde olduğu ifade edildi. Afganistan içerisinde son zamanlarda gerçekleşmiş olan terör saldırılarının sık olması da dikkatleri çekmekte. En son pazar gününde başkent Kabil içerisinde,, başkan yardımcısı adayı olduğu bilgisine ulaşılan Emrullah Salih’in ofisine bombalı bir şekilde saldırı üzenlenmiş,  bu saldırı esnasında en az 20 insan yaşamını yitirirken 50 insanın da yaralandığı açıklanmıştı.

Söz konusu bu saldırıların, Afgan hükümetiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin yetkililerin, Taliban ile barış görüşmeleri yapmaya başladığı döneme denk gelmesi de dikkatleri çekmekte. Amerika Birleşik Devletleri'nin barış görüşmelerini yürütmekte olan yetkili ismi, Doha içerisindeki görüşmelerin süreceği konusunda açıklama yaptı.. Amerika Birleşik Devletleri'nin Özel Temsilcisi  görevinde bulunan Zalmay Khalilzad; ''Taliban’ın üstüne düşen herşeyi yapması halinde anlaşmanın imzalanma aşamasına gelecek olduğunu'' açık bir şekilde ifade etti. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mike Pompeo ise, Başkan görevinde bulunan Donald Trump’ın, önümüzdeki sene içerisinde gerçekleşecek başkanlık seçimlerinden hemen önce Afganistan içerisinde yer alan Amerikan güçlerini çekecek olduğunu ifade etmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.