28 Tane küçükbaş hayvan vebadan dolayı öldü

İzmir ili içerisinde veba konusunda panik yaşanmaya başladı. İddialara bakılacak olursa, ilk önce Menemen ilçesinden Bergama ilçesinde yer alan Yenikent Mahallesi'ne getirildiği açıklanan küçükbaş hayvanların üzerinde görülmekte olan vebayla alakalı bulguların sonrasında, hayvanlar çok kısa zaman içerisinde ölmeye başladılar.

28 Tane küçükbaş hayvan vebadan dolayı öldü


İzmir ili içerisinde veba konusunda panik yaşanmaya başladı. İddialara bakılacak olursa, ilk önce Menemen ilçesinden Bergama ilçesinde yer alan Yenikent Mahallesi'ne getirildiği açıklanan küçükbaş hayvanların üzerinde görülmekte olan vebayla alakalı bulguların sonrasında, hayvanlar çok kısa zaman içerisinde ölmeye başladılar. Vatandaşların bu durumla alakalı ihbarda bulunmasının sonrasında bölgeye intikal eden Bergama İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli olan yetkililer, gerçekleşmiş olan inceleme esnasında hayvanların veba hastalığından dolayı öldüklerini belirledi. Ölmüş olan bu küçükbaş hayvanlar, daha sonrasında ise kontrollü bir biçimde toprağa gömülmüş oldu.

Yenikent Mahallesi içerisinde yaşamını sürdüren Şerif Duymaz, hayvanların karantina altına alınmış olduğunu 100  tane küçükbaş hayvan içerisinden 28 tanesinin ölmüş olduğunu ifade etti. Duymaz açıklaması içerisinde; ''Menemen ilçesinden alınmış olan 30 tane küçükbaş hayvanın buraya getirilmesinin hemen 1 hafta sonrasında bu hayvanlar üzerinde hastalık belirtisi gözlemlenmeye başladı. Burda yer alan öteki hayvanlara da bu hastalık bulaştı. Bergama İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bir ihbarda bulundum. Hayvanlar ise hemen karantina altına alındı. Yaklaşık  olarak 100 tane küçükbaş hayvan içerisinden 28 tanesi öldü, büyük bir kısmı da da hasta ve artık ölmek üzere bir durumdalar. Ne yapacak olduğumuzu da bilmemekteyim'' ifadelerine yer verdi. 

2. bir emir verilene kadar da hayvanların girişleriyle birlikte çıkışlarının yasaklanmış olduğu mahalleler şöyle; Aşağıkırıklar Mahallesi ile birlikte Yenikent Mahellesi, Tekkedere Mahallesi, Kurfallı Mahallesi,  Bozyerler Mahallesi, Bozköy Mahallesi, Çalıbahçe Mahallesi, Cevaplı Mahallesi, Eğrigöl Mahallesi, Çamköy Mahallesi, Sarıdere Mahallesi, Karahıdırlı Mahallesi, Ovacık Mahallesi, Narlıca Mahallesi, Pınarköy Mahallesi, Örlemiş Mahallesi, Süleymanlı Mahallesi, Sağancı Mahallesi, Zeytindağ Mahallesi ve Tepeköy Mahallesi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.