Amerika'da koronavirüs ölümleri çoğaldı

Çin içerisinde ortaya çıkarak dünya üzerindeki çok büyük bir bölüme yayılmaya başlayan koronavirüs Amerika Birleşik Devletleri'nde de giderek yayılmayı sürdürüyor.

Amerika'da koronavirüs ölümleri çoğaldı


Çin içerisinde ortaya çıkarak dünya üzerindeki çok büyük bir bölüme yayılmaya başlayan koronavirüs Amerika Birleşik Devletleri'nde de giderek yayılmayı sürdürüyor. Ülke içerisinde yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e kadar artarken vakaların sayısı da 500'ü aşmış oldu.

New York'un Valisi  görevinde bulunan Andrew Cuomo, Twitter üzerinde yapmış olduğu açıklama üzerinde eyalet içerisindeki vaka sayısının 142'ye kadar çıkmış olduğunu resmen duyurdu. New York'un Belediye Başkanı  görevinde bulunan Bill De Blasio ise iş yerine gitmek mecburiyetinde bulunmayanlara evlerinden çalışma konusunda bir çağrıda bulundu. De Blasio, böylelikle toplu taşıma araçları üzerindeki kalabalığın azaltılmış olmasıyla virüsün yayılmasının engellenebilecek olduğunu ifade etti. 

Diğer taraftan California eyaletinin açıklarında yer alan ve 21 kişi üzerinde Kovid-19 tespit edilmiş olan 3.500 kişi kapasiteli dev yolcu gemisi de aynı eyalette yer alan Oakland Limanı'na çekilmiş oldu. Oakland Limanı'nın Sözcüsü görevinde bulunan Mike Zampa, yapmış olduğu açıklama içerisinde, cuma gününde 21 farklı kişide Kovid-19 tespit edilmiş geminin bugün limana demirlediğini açıkça ifade etti. Gemi üzerindeki durum odası yetkililerine maske dağıtılmış olduğu ve bütün yolculara da kamaralarının kapıları açık bulunduğu müddetçe maske takma mecburiyeti getirilmiş olduğuna vurgu yapıldı. Oakland Limanı etrafında çok geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmış durumdayken, gemide yer alan bütün yolcuların bugün tahliye edilmeyecek olduğu ifade edildi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.