Amerika'dan umutlandıran bir haber

Dünyayı etkisinin altına almış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konusunda bu defa çok güzel bir haber gelmiş oldu.

Amerika'dan umutlandıran bir haber


Dünyayı etkisinin altına almış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konusunda bu defa çok güzel bir haber gelmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri medyasının duyurmuş olduğuna bakılırsa bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilmiş olan bir koronavirüs aşısı test edilmiş olacak. Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan AP haber ajansının Amerika Birleşik Devletleri'ne yer alan hükümet yetkilisi isimlere dayandırmış olduğu söz konusu haber içerisinde, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından fonlanmış olan aşı testinin Seattle'da yer alan Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsü'nde yapılacak olduğu açıklaması yapıldı. 

Testin 45 yaşında bulunan sağlıklı bir insana uygulanacak olduğunu açıklamış olan yetkili isimler, bu şahsa virüs bulaşma riskinin bulunmamakta olduğunu ve testin yalnızca aşının yan etkilerini test edecek olduğunu ifade etti. Öte yandan yetkili isimler, koronavirüsle alakalı salgına yakalanmış olan hastalarda kullanılacak bir tane aşının geliştirilme işleminin sekiz ayla bir sene arasında devam edebileceğine de dikkat çekmiş oldu.

Koronavirüs yayılmayı sürdürmekteyken pek çok ülke de aşı geliştirme gayretine girmiş bir vaziyette. Ülkemiz içerisinde an itibari ile 18 tane koronavirüs vakası bulunmaktayken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından açıklanan verilere bakılırsa bu söz konusu sayı dünya üzerinde 156.000 kişiyi aşmış bir vaziyette. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmiş olanların sayısı da 6.000 taneye yakın.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.