Amerika'dan Yunanistan'a destek

İdlib kenti içerisinde Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırılar sonrasında tam tamına otuz dört tane askerimiz şehit düşmüşken, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığıyla güvenlik kurulu toplanmış oldu ve bazı kararlar alınmış oldu.

Amerika'dan Yunanistan'a destek


İdlib kenti içerisinde Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırılar sonrasında tam tamına otuz dört tane askerimiz şehit düşmüşken, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığıyla güvenlik kurulu toplanmış oldu ve bazı kararlar alınmış oldu. Avrupa'ya gitme konusunda isteği olan mültecilere kapıların açılması konusundaki karar da güvenlik kurulunda alınmış kararlar arasında yer aldı.

Türkiye'nin bu söz konusu kararından sonra on binlerce sayıdaki mülteci sınır bölgelerine akın etmeye başladı ve 100.000 taneden fazla mülteci geçiş gerçekleştirdi. Yunanistan ile birlikte Bulgaristan bu söz konusu gelişmeler kapsamında tedbirlerini çoğalttı. Amerika Birleşik Devletleri'nden de Yunanistan'a  çok büyük bir destek gelmiş oldu.

Yunanistan'da yer alan ve fazla okunan gazeteler arasındaki Kathimerini'nin İngilizce versiyonlarından Ekathimerini, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nda görevli olan bir yetkilinin açıklamalarına yazdı. Söz konusu haber içerisinde ismini açıklamamış olan bir Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı yetkili personelinin Hellas Journal adlı Yunanca yayın gerçekleştiren medya kuruluşuna konuşmuş olduğu ifade edilirken yetkili isim; ''Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan'ın kendisine ait sınırlarını koruma konusunda hakkını tanıyor. Yaşanmış olanların farkındayız ve ayrıca gelişmeleri de yakından takip etmekteyiz'' ifadelerine yer verdi.

İsmini açıklamamış olan yetkili, Atina ile birlikte Ankara'ya  da itidal çağrısında bulunmuş durumdayken; ''Uluslararasında yer alan kanunlar altında, uluslararası bir şekilde insan hakları kanunları ile birlikte uluslararası mülteci yasaları altında taraflar çalışmalarını sürdürmeli'' şeklindeki ifade yer aldı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.