Azerbaycan savaş hali pozisyonuna geçmiş durumda

Azerbaycan içerisinde, cephe hattının yanı sıra riskli bölgeler üzerinde 24 saatlik zaman için 'Savaş Hali' ilan edilmiş durumda.

Azerbaycan savaş hali pozisyonuna geçmiş durumda


Azerbaycan içerisinde, cephe hattının yanı sıra riskli bölgeler üzerinde 24 saatlik zaman için 'Savaş Hali' ilan edilmiş durumda. Başkent olan Bakü kenti içerisinde bazı kentler üzerinde gece yarısı itibariyle geçerli bir durumda bulunmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlemiş olduğu bir saldırıdan sonda kardeş ülke üzerinde, cephe hattının yanı sıra riskli bölgeler üzeri de 24 saatlik bir zaman diliminde 'Savaş Hali' ilan edilmiş durumda. Azerbaycan içerisinde başkent Bakü kentinin de aralarında yer aldığı bazı kentler üzerinde gece yarısı itibariyle geçerli olmak üzre sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda.

Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Müşaviri görevinde bulunan Hikmet Hacıyev, ülke içerisinde ilan edilmiş olan 'savaş hali' pozisyonunun başkent Bakü  kenti de dahil  olmak üzere 19  tane ille beraber ilçede uygulanacak olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Hacıyev ayrıca, söz konusu bu 'savaş hali'nin 28 Eylül tarihi içerisinde saatler 00.00'ı gösterirken başlayacak olduğunu, Bakü'nün yanı sıra Sumqayıt ile birlikte  Gence,  Mingeçevir, Yevlah, Naftalan illeri ile beraber Cebrail'in yanı sıra Abşeron,  Beyleqan, Fuzuli,  Terter, Ağdam,  Daşkesen, Göygöl, Tovuz, Gedebey, Qazah, Şemkir ve Ağstafa ilçeleri üzerinde geçerli durumda bulunacağını ifade etti. 'Savaş hali' dönemi içerisinde 21:00 ila 06:00 saatleri arasında sokağa çıkışlar izne tabi bir durumda bulunacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.