Brezilya faciasında sıcak bir gelişme yaşandı

Brezilya içerisinde madenlerin atık barajının 25 Ocak Cuma gününde çökmesi ile alakalı 5 tane mühendis, yapım aşamasında yer alan ihmallerinden dolayı gözaltına  alınmış durumda.

Brezilya faciasında sıcak bir gelişme yaşandı


Brezilya içerisinde madenlerin atık barajının 25 Ocak Cuma gününde çökmesi ile alakalı 5 tane mühendis, yapım aşamasında yer alan ihmallerinden dolayı gözaltına  alınmış durumda.

Ülkenin güneydoğu bölgesinde yer alan Brumadinho kenti içerisindeki maden atık barajının  geçtiğimiz cuma gününde çökmesi sonrasında 99 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu olayda 5 tane mühendis  yapım aşaması içerisindeki ihmallerinden dolayı ölüme sebebiyetin yanı sıra çevreye zarar vermek ile de  suçlandı.

Kurbanların yakınlarının protestolarının hemen sonrasında harekete geçmiş olan savcılığın  başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, 3 tane barajı işletmekte olan Vale firmanın çalışanı,  2 tanesi ise Alman denetim şirketinin çalışanı 5 tane mühendisin gözaltına alınmış olduğu açıklandı.

Diğer taraftan Brumadinho içerisinde arama  ve kurtarma çalışmaları çok zor bir şekilde  devam ettirilmekte. Eyaletin yetkilileri, toprağın altında kalmış olan herkese ulaşmanın olanaklı  olamayabileceğini açık bir şekilde belirtti. 259 kişinin ise toprağın altında kalmış olduğu belirtilmekte.

Felaketin yaşanmasının hemen sonrasında, yaklaşık olarak  100.000 tane çalışanı bulunan firmanın  New York Borsası içerisinde işlem görmekte olan hisseleride %22  oranında bir değer kaybetmişti.

Firmanın hisselerine sahip durumda bulunan bir grup yatırımcı ise, işletmeci firmaya  Amerika Birleşik Devletleri içerisinde dava açmıştı.

Yaklaşık  olarak 13 milyon metreküp büyüklüğe sahip bir atığın dökülmesine sebep olan facianın  sonrasında Brezilya'nın hükümeti, ülke içerisinde yer alan bütün barajların denetlenmesini talep etmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.