Havaalanın ele geçirdiler

Başkente doğru harekete geçmiş olan Hafter unsurları ile merkezi hükümet birliklerinin arasında çok yoğun çatışmalar devam ediyor.

Havaalanın ele geçirdiler


Başkente doğru harekete geçmiş olan Hafter unsurları ile merkezi hükümet birliklerinin arasında çok yoğun çatışmalar devam ediyor.

Libya'nın doğusunda yer alan askeri güçlerin lideri olan General  Halife Hafter'e bağlı durumdaki birlikler, Trablus Uluslararası Havalimanı'nın hepsinin  kontrolünü ele geçirmiş olduklarını resmi olarak duyurdu. 

Hafter'e bağlı durumdaki Harp Basın Ofisinden yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, silahlı  kuvvetlerin, Trablus Uluslararası Havalimanı'nın hepsinin kontrolünü ele geçirmiş olduğu  ifade edildi.

Açıklama içerisinde, birliklerin gelecek saatlerde Trablus'un öteki önemli  bölgelerini ele geçirme konusunda hareket noktası olması amacıyla havalimanını ''emniyet  altına'' almaya çalışmakta olduğu da kaydedildi. Konu ile alakalı Ulusal Mutabakat Hükümetinden (UMH) bir açıklama yapıldı.

Halife Hafter'e bağlı durumdaki Libya Ulusal Ordusu (LUO), geçtiğimiz gün Trablus  Uluslararası Havalimanı'nı ele geçirmiş olduklarını ifade ederken, UMH de kısa zaman  içinde havalimanının geri alınmış olduğu açıklamasını yapmıştı.

LUO Sözcüsü görevinde bulunan Ahmed el-Mismari düzenlemiş olduğu basın toplantısı esnasında, ''Trablus  çevresinde yer alan çatışmalar görev komple bitene kadar durmamış olacak.'' ifadelerine yer verip, Hafter güçlerinin Trablus Uluslararası Havalimanı'nı ele geçirmiş olduğunu açıkça  belirtmişti.

UMH İçişleri Bakanı görevinde bulunan Ali Fethi Başağa da Hafter güçlerinin  havalimanını ele geçirmiş olduklarını duyurmasının sonrasında yapmış olduğu açıklama içerisinde,  havalimanını geri almış olduklarını açıkça ifade etmişti.

Libya'nın doğusunda yer alan askeri güçlerin lideri görevindeki General Halife Hafter, 4  Nisan tarihinde Trablus'u ele geçirmek amacıyla saldırı başlatmış olduklarını da açıklamıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.