İdlib kentine gerçekleştirilen hava saldırıları devam ediyor

Suriye'nin rejim güçleri İdlib kentinde 2 tane pazar yeri ile birlikte pek çok  yerleşim noktası üzerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

İdlib kentine gerçekleştirilen hava saldırıları devam ediyor


Suriye'nin rejim güçleri İdlib kentinde 2 tane pazar yeri ile birlikte pek çok  yerleşim noktası üzerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıla esnasında 8 tanesi çocuk, 20 tane sivil yaşamını yitirmiş bir durumdayken, 50 kişinin ise yaralandığı açıklaması yapıldı. Bölge üzerinde hava saldırılarının sürdüğü ve ayrıca ölü sayısında bir artış olabileceği de ifade edildi.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan uçak gözlem evine bakılır ise, Rusya'ya ait olan savaş jetleri, İdlib kentinin güney bölgesinde yer alan Marratinnuman ilçesinin kırsalının yanı sıra el-Bara köyü ile birlikte Belyün köyü, Tehtaya köyü ve de  Hülübbe köyüne hava saldırıları gerçekleştirdi.

Rejime ait güçler de sabah erken saatler itibariyle Kefrenbil beldesinin yanı sıra Bicgas isimli köy ile birlikte, Bdeite köyü, el-Bara köyü, İhsim köyü,  Has köyü, Hazarin köyü, Kefermus köyü, Birnan köyü, Hırbıt köyü, Tel Mennis köyü ve Fervan köyüne hava ve kara saldırıları düzenledi.

İdlib  kentinde yer alan sivil savunma kaynaklarının aktarmış olduğu bilgiye bakılırsa, Rusya'nın  düzenlemiş olduğu hava saldırısı esnasında el-Bara isimli köyde 4 tane, Belyün köyü içerisinde yer alan pazar yerine gerçekleştirilen saldırıda da 8 tane sivil yaşamını yitirdi.

Rejim tarafından düzenlenen hava saldırıları esnasında da Bicgas  köyünde 1 tane, Bdeite köyünde 5 tane, Tel Mennis köyünde yer alan pazar yeri bölgesinde de 1 tane sivil hayatını kaybetti. böylelikle rejim ile birlikte Rusya'nın düzenlediği saldırılarda toplam da 20 tane sivil yaşamını yitirdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.