Irak'ta sular kaynıyor; geceden bu yana süren çatışmalarda 22 kişi öldü!

Irak'ta sular durulmuyor Şii lider Mukteda es-Sadr'ın siyaseti bırakacağı yönünde açıklama yapması sonrasında destekçileri sokağa döküldü, polis ile göstericiler arasında çıkan olaylarda 22 kişi hayatını kaybetti, 350'den fazla kişi yaralandı.

Irak'ta sular kaynıyor; geceden bu yana süren çatışmalarda 22 kişi öldü!

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın siyaseti bırakma kararı sonrasında Sadr destekçileri sokağa döküldü. Dün gece saatlerinden itibaren gerçekleştirilen gösterilerde polisle çıkan olaylarda bir çok kişi yaralandı. 

Silah sesleri gelmeye devam ediyor

Yeşil bölge adı verilen alanda Şii lider Mukteda es-Sadr'ın ağır silahlı destekçileri ile polis arasında çıkan silahlı çatışma devam ediyor. Akşam saatlerinden itibaren yeşil bölgeye ağır silahlarla saldırı düzenleyen destekçiler çok sayıda polisin yaralanmasına neden oldu. Olayların çıkması nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilirken devlet daireleri tatil edildi.

22 kişi hayatını kaybetti, 350'den fazla kişi yaralandı

Şii lider Mukteda es-Sadr'ın açıklama yapmaması destekçileri ile polis arasında çıkan silahlı çatışmayı arttırdı. Son olarak açıklama yapan Sadr destekçilerine 1 saat içerisinde silahlarını bırakmalarını ele geçirilen parlemento binasını boşaltmaları konusunda çağrı yaptı. Gelen açıklama sonrasında Sadr destekçileri silahları bırakarak parlemento binasını terketmeye başladılar, hükümette silahların susmasıyla birlikte sokağa çıkma yasağını kaldırdıklarını açıkladı.

Yaklaşık bir gün boyunca süren çatışmalarda Sadr'a yakın haber kanalları tarafından servis edilen bilgilerde 350'den fazla kişi yaralanırken 22 kişi ise hayatını kaybettiği aktarıldı. Yaralılar aktif olarak görev yapan sağlık ekipleri tarafından çeşitli hastanelerde tedavi altına alındılar. 

Siyaseti bıraktım açlık grevi sona erdi

Son olarak silahlı çatışmaların başlaması sonrasında, silahlı çatışmalar dinene kadar açlık grevi yapacağını açıklayan Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çatışmaların bitmesiyle birlikte açlık grevine son verdiğini açıkladı. Dün sosyal medya hesavı üzerinde de ''Siyasi işleri bıraktığımı ve siyasetten tamamen çekildiğimi ilan ediyorum. Babamın mezarı, tarihi eser kurumuyla Sadr ailesinin müzesi hariç tüm kurumları kapatma kararı aldım."  ifadelerini kullanarak siyaseti bıraktığını açıklamıştı. 
 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.