Türkiye'nin ilk Ermeni kaymakamı Denizli'de görevine başladı!

Denizli'nin Babadağ İlçesi'ne geçtiğimiz günlerde Türkiye Ermeni toplumundan ilk Kaymakam atandı. Babadağ'a atanan Kaymakam Berk Acar ilk olarak Denizli Valisi Ali Fuat Atik'i ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk Ermeni kaymakamı Denizli'de görevine başladı!

Geçtiğimiz yıl girdiği Kaymakamlık sınavını kazanan 27 yaşında ki Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar Denizli'nin Babadağ İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. 1995 yılında İstanbul'da doğan Babadağ Kaymakamı Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu sonrasında da Işık Lisesi'ni bitirdi. 2020 senesinde Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nü bitirerek mezun olan Acar, avukatlık stajını İstanbul'un Şişli İlçesi'nde bulunan bir hukuk bürosunda tamamladı. Berk Acar sonrasında 110. dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi. Geçtiğimiz yıl yapılan yazılı sınavları kazanan Acar, gerçekleştirilen mülakatın ardından Denizli'nin Babadağ ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Bugün Denizli'nin Babadağ İlçesi'ne gelerek görevine başlayan Berk Acar ilk olarak Denizli Valisi Ali Fuat Atik'e ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında Berk Acar görev yeri olan Babadağ Kaymakamlığı'na dönerek görevine resmen başlamış oldu. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.