İran'dan acı haberler geliyor

İran’ı tamamen etkisi altına aldığı açıklanan şiddetli yağışların sebep olduğu sel felaketi içerisinde yaşamını kaybedenlerin sayısı 18 kişiye kadar yükseldi.

İran'dan acı haberler geliyor


İran’ı tamamen etkisi altına aldığı açıklanan şiddetli yağışların sebep olduğu sel felaketi içerisinde yaşamını kaybedenlerin sayısı 18 kişiye kadar yükseldi.

İran’ın kuzey bölgesinde yaşanmakta olan sel felaketi, güney kentlerini de vurmaya başladı. İran Acil Durumlar Kurumunun Başkanı görevinde bulunan Pir Hüseyin Kolivend, İran’ın güneybatı bölgesinde yer alan Şiraz kenti içerisinde gerçekleşen sel felaketi esnasında yaşamını kaybedenlerinin sayısının 18 kişiye kadar yükselmiş olduğunu resmi bir şekilde duyurdu. Kolivend, yaşamını yitirenlerden 4 tanesininde çocuk olduğunu ifade ederek, bu felaket esnasında 94 kişinin de yaralanmış olduğunu açıkça ifade etti. 

İran'a ait olan Devlet Televizyonu, bazı iller içerisinde nehir ve barajların yakınında yer alan köylerin su taşkını tehlikesi sebebiyle tahliye edilmiş olduğunu da açık bir şekilde belirtti. 

İranda yer alan yetkililer ise, 48 saat içerisinde başkent Tahran ile birlikte Huzistan eyaleti içerisinde sel olabileceği hususunda çok özel bir uyarı gerçekleştirdi. İran'ın Enerji Bakanı görevinde bulunan Reza Ardakanian ise yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde; ''İklim değişiklikleri ülkemizi çok fazla zorluyor. İran’da meydana gelen bu sellerin sebebi dünyada üzerindeki iklim değişikliğinin ortaya çıkarttığı bir sonucudur'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.