Kar Bosna Hersek içerisindeki yaşamı olumsuz etkiledi

Bosna Hersek içerisinde dünden bu zamana kadar etkili durumda olan kar yağışı yaşamı olumsuz bir şekilde etkiledi.

Kar Bosna Hersek içerisindeki yaşamı olumsuz etkiledi


Bosna Hersek içerisinde dünden bu zamana kadar etkili durumda olan kar yağışı yaşamı olumsuz bir şekilde etkiledi.

Bosna Hersek'in çok yüksek kesinleri içerisinde kar ve de soğuk havanın etkisi ile birlikte oluşmuş olan buzlanma, ulaşım konusunda da aksamaya sebep oldu. Şoförler yoğun bir durumdaki kar sebebiyle çok zor anlar yaşarken, pek çok vatandaş  ise sabahın erken saatleri itibari ile araçlarıyla beraber evlerinin önünü temizlemek amacıyla işe koyuldu.

Bosna Hersek Federasyonunun Meteoroloji Kurumundan (FHMZBiH) yapılmış olan açıklama içerisinde, başkent Saraybosna içinde kar kalınlığının 20 - 25 santimetreye kadar ulaşmış olduğu açık bir şekilde vurgulandı.

Açıklama içerisinde, Saraybosna yakınlarında yer alan Bjelasnica Dağı üzerinde kar kalınlığının 71 santimetreyi da bulmuş olduğu açık bir şekilde kaydedildi. Meteoroloji uzmanları ise kar yağışının sürmesinin beklenmiş olduğu hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye kadar düşebilecek olduğu konusunda bir uyarıda bulundu.

Bosna Hersek Otomobil Motor Kulübü (BİHAMK) tarafından yapılmış olan özel bir açıklama içerisinde ise Saraybosna'ya giriş yolunda çok uzun kuyrukların oluşmuş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Hırvatistan'ın Avrupa'ya uzanan yolları kapatmasının üstüne ise Bosna Hersek'te kalmaya başlamış olan binlerce sayıdaki göçmenin imdadına Türk Kızılayı yetişmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.