Apple şirketine iPhone kullanıcısından çentik davası

iPhone X modeli aslında çentikli ekrana sahip olarak üretilen ilk akıllı telefon değil. Çentik ile ilgili dönem Essential Phone modeliyle başladı.

Apple şirketine iPhone kullanıcısından çentik davası


iPhone X modeli aslında çentikli ekrana sahip olarak üretilen ilk akıllı telefon değil. Çentik ile ilgili dönem Essential Phone modeliyle başladı. Fakat, iPhone X modelinin günümüz yaşam koşullarında ekran çentiğinin yaygınlaşmasına sebep olan akıllı telefon olduğu tartışması zor bir gerçektir.

Kamera ile birlikte FaceID amacıyla gerekli donanımları bu kısıma yerleştirmiş olan Apple şirketi, ekran çentiğinden ise sonuna kadar yararlanmakta. Resmi durumdaki iPhone görsellerinden dolayı, bir tane müşteri Apple şirketine ekran çentiğini  bir gerekçe gösterip dava açtı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti içerisinde yaşamını sürdüren Courtney Davis adlı bir kullanıcının tarafından Apple şirketine bir dava açıldı. Davis ise, Apple şirketinin iPhone XS  modeli ve XS Max modelinde kullanmış olduğu tanıtım görselleri üzerinde insanları yanlış yönlendirmiş olduğunu ileri sürmekte.

Görüntülere baktığı zaman iPhone XS modelinde çentik olmadığı konusunda düşüncesinin olduğunu belirten Davis, çentiği siyah renkli arka plan üzerinde görmenin fazlası ile zor olduğunu ifade etmekte.

iPhone XS modelindeki cihazı satın almış olan kullanıcının açmış olduğu davanın nasıl sonuçlanacak olduğu çok büyük bir merak konusu. Bunun yanında yuvarlatılmış  durumdaki köşelerden dolayı Apple şirketinin ekranın sunmuş olduğu piksel sayısını abartmış olduğuna yönelik bir takım iddialar bulunuyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.