Koronavirüs İtalya'daki eğitimi durdurdu

Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan koronavirüs Avrupa'da İtalya'yı çok ciddi bir seviyede etkiliyor.

Koronavirüs İtalya'daki eğitimi durdurdu


Çin'de yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan koronavirüs Avrupa'da İtalya'yı çok ciddi bir seviyede etkiliyor. Ülke içerisinde salgını önleyebilmek amacıyla bütün üniversite ile birlikte okullar mart ayının ortasına kadar tatil edilmiş oldu.

Dünya, koronavirüs ile alakalı salgınla uğraşmakta. Bugüne dek 79 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu 2.502 kişinin ise hastalığa yakalanmış olduğu İtalya içerisinde yeni kararlar alınmış oldu.

İtalyan Hükümeti, koronavirüsle alakalı salgını önlemek maksadıyla almış olduğu tedbirleri de arttırmış durumda. Buna bakılırsa ülke içerisinde ilk ile birlikte orta dereceli okulların yanı sıra üniversiteler de mart ayının ortalarına kadar kapatma kararı almış oldu.

Avrupa içerisinde koronavirüs (Kovid-19) ile alakalı vakaların en fazla görülmekte olduğu, hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürdüğü ve en fazla ölüme sebep olduğu İtalya'da geçtiğimiz iki haftadır yaşanmış olan acil durum sürerken, ülke içerisinde virüs bulaşmış kişi sayısı 2.502, ölenlerin sayısı da 79'a kadar çıkmış oldu.

Başbakan görevinde bulunan Giuseppe Conte başkanlığıyla 22 Şubat tarihi içerisinde olağanüstü toplanmış olan hükümet tarafından çıkartılan kararnameyle virüsün yayılmasını önleyebilmek maksadıyla Lombardiya ile birlikte Veneto'da yer alan 11 tane belde karantinaya alınmış oldu, giriş ve de çıkışlar sınırlandırılmış oldu ve yakın tarih içerisinde buralara gidip gelenlere 14 gün süresince karantinada kalma mecburiyeti de getirilmiş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.