Maduro sadece 72 saatlik bir zaman tanıdı

Venezuela'nın Devlet Başkanı görevinde bulunan Maduro, Amerika'yla bütün diplomatik ilişkileri  kesmiş olduklarını ve Amerikalı diplomatların ülkesini 72 saat içerisinde terk etmelerini  talep etti.

Maduro sadece 72 saatlik bir zaman tanıdı


Venezuela'nın Devlet Başkanı görevinde bulunan Maduro, Amerika'yla bütün diplomatik ilişkileri  kesmiş olduklarını ve Amerikalı diplomatların ülkesini 72 saat içerisinde terk etmelerini  talep etti.

Güney Amerika ülkelerinden biri olan Venezuela içerisinde Devlet Başkanı görevinde bulunan Nicolas  Maduro, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın muhalefetin kontrolünde bulunan Ulusal Meclis  Başkanı görevindeki Juan Guaido'yu ''geçici bir devlet başkanı'' şeklinde tanımasının sonrasında Amerika Birleşik Devletleriyle bütün ilişkileri kesmiş olduklarını açıkladı. 

Devlet Başkanı görevinde bulunan Maduro, başkent Caracas içerisinde muhalefetin gerçekleştirdiği  gösterilere karşı Devlet Başkanlığının Sarayı önünde toplanmış olan destekçilerine gerçekleştirdiği  konuşma esnasında, ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri ile siyasi ve de diplomatik bütün ilişkilerini kesmiş olduğunun  duyurusunu yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin ülke içerisinde meşru durumdaki hükümete karşı bir darbe tertiplemiş olduğunu da savunan  Maduro, Amerikalı bütün diplomatlara ülkesini terk etmeleri amacıyla 72 saatlik bir zaman tanıdı.

Venezuela içerisinde Guaido ise kendisini bir devlet başkanı ilan etmiş durumda.

Venezuela'nın Ulusal Meclis Başkanı görevinde bulunan Juan Guaido,  ülke içerisinde gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteriler esnasında kendini ''geçici bir devlet başkanı'' olarak ilan etti. 

Guaidio ayrıca, ülkenin başkenti  olan Caracas'ta gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteriler içerisinde  destekçilerine gerçekleştirdiği konuşma esnasında; ''Yönetimin gasp edilmesine bir son vermek, geçici durumdaki hükümeti kurabilmek ve özgür seçimler yapabilmek amacıyla resmi bir şekilde Venezuela'dan  sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmek için yemin ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.