NATO'dan Yunanistan'a ses yok

Güvenlik kaynakları tarafından elde edilmiş olan bilgiye bakılırsa, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit Meydanı üzerinde konuşlanmış olan S-300 hava ile füze savunma sistemlerini test etme konusunda hazırlık yapıyor

NATO'dan Yunanistan'a ses yok


Güvenlik kaynakları tarafından elde edilmiş olan bilgiye bakılırsa, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit Meydanı üzerinde konuşlanmış olan S-300 hava ile füze savunma sistemlerini test etme konusunda hazırlık yapıyor. Ülkemizin S-400 hava savunma sistemleri testine tepki göstermiş olan NATO üyesi ülkelerin bu vaziyete sessiz kalmış olması da dikkat çekmekte.

Girit Adası içerisinde yer alan NATO'ya bağlı atış alanı üzerinde test atışlarının icra etmeye hazırlanmaya başlayan Yunanistan'ın, sistemlerini modernize edip S-400 hava savunma sistemlerinin yeteneklerine yakın hale getirme planları üstünde çalışmakta olduğu belirtilmekte.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Rusya'dan elde etmiş olduğu söz konusu sistem ülkemizin tepkisinin ardından 1997 senesi içerisinde GKRY tarafından Yunanistan'a bir takım askeri teçhizatlar karşılığında devredilmiş idi.

Uzun bir zaman boyunca gayri faal hale gelen söz konusu sistem bakım onarımının bitirilmesinin hemen sonrasında 2013 senesine yeniden faal hale getirilmişti. Daha öncesinde 13 Aralık 2013 senesi içerisinde test atışları yapılmış olan sistemin, ardımızda bırakmış olduğumuz yedi yılın sonrasında ikinci test atışının yapılması konusunda planlar yapılıyor. Güvenlik uzmanları, Yunanistan'ın planlamakta olduğu söz konusu bu test atışına NATO üyesi olan ülkelerin ses çıkarmamasına tepki göstermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.