Netanyahu siyaseti bırakacak mı?

Sağcı olarak bilinen İsrail Başbakanı  görevinde bulunan Netanyahu'nun salı gününde gerçekleştirilen genel seçimler esnasında partisinin hükümetin daha dışında kalma konusundaki bir ihtimalinin ardından siyaseti bırakma konusunda isteğinin olduğu ileri sürüldü .

Netanyahu siyaseti bırakacak mı?


Sağcı olarak bilinen İsrail Başbakanı  görevinde bulunan Netanyahu'nun salı gününde gerçekleştirilen genel seçimler esnasında partisinin hükümetin daha dışında kalma konusundaki bir ihtimalinin ardından siyaseti bırakma konusunda isteğinin olduğu ileri sürüldü . Hakkında  pek çok yolsuzluk dosyaları olduğu açıklanan İsrail asıllı lider, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Rivlin tarafından affedilip çekilme konusunda planlar yapıyor

İsrail'de yer alan medya, 17 Eylül tarihi içerisinde gerçekleştirilmiş seçimlerden ummakta olduğunu bulamadığı bilinen İsrail Başbakanı görevinde bulunan Binyamin ''Bibi'' Netanyahu'yla alakalı dikkat çeken bir takım iddialarda bulundu. Kanal 13 Televizyonu tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, Netanyahu aylardan beri gizli bir biçimde siyaseti bırakmanın karşılığında İsrail Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Reuven Rivlin'den yolsuzlukla alakalı suçlamalar konusunda af talep edebilmenin yollarını araştırmakta. Netanyahu'nun söz konusu bu olayla alakalı bir şekilde en az bir kişiyle görüşmeler yaptığı fakat bahsi geçen kişinin de Rivlin'in bu söz konusu teklifi kabule yanaşmayacak olduğunu düşündüğü belirtildi. Haber esnasında öte yandan, İsrail Başsavcısı görevinde bulunan Avichai Mendelblit'in kanunlara tamamen aykırı bir durumda bulunduğu gerekçe gösterilerek bu söz konusu teklifi kati suretle kabul etmeyeceği vurgusu yapıldı.

İsrail içerisinde gerçekleştirilen genel seçimler esnasında partisi 2. sıraya gerilemiş olan Başbakan görevinde bulunan Binyamin Netanyahu, kurulması olası hükümet içinde yer almaması halinde dokunulmazlığının kalkmasıyla birlikte yargılanabilecek olduğu da bilinmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.