Norveç'ten Rusya ile alakalı çok ilginç bir iddia

Norveç içerisinde üstünde bir kayış takımı yer alan balina bir takım spekülasyonlara sebep oldu. Cetacean içerisinde bir tane balıkçı teknesinin hemen yanında sessiz bir şekilde yüzen balinanın üstünde ''St. Petersburg Ekibi'' yazılı bir cihaz çok fazla dikkat çekti.

Norveç'ten Rusya ile alakalı çok ilginç bir iddia


Norveç içerisinde üstünde bir kayış takımı yer alan balina bir takım spekülasyonlara sebep oldu. Cetacean içerisinde bir tane balıkçı teknesinin hemen yanında sessiz bir şekilde yüzen balinanın üstünde ''St. Petersburg Ekibi'' yazılı bir cihaz çok fazla dikkat çekti. Bu ifadenin üstüne ise hayvanın askeri bir maksatla kullanılmakta olduğundan şüphe edilmeye başlanmış durumda. Üstünde bir emniyet kemeri biçiminde kayış takımı yer alan balina, Norveç'teki makamları da harekete geçirmiş oldu. Yerel makamlar tarafından verilmiş olan bilgiler kapsamında hayvanın bir Rus askeri tesisi içerisinden kaçmış olduğu yönündeki spekülasyonlar da ortaya atılmış oldu. 

Norveç Balıkçılık Direktifi içerisinde görevli durumdaki Joergen Ree Wiig  ise balinanın üstünde yer alan kameralı montaj ekipmanı üzerinde İngilizce bir şekilde; ''St. Petersburg Ekibi'' şeklinde bir ibarenin yazılı durumda bulunduğunu açıkladı. Wiig ayrıca; ''Norveç ordurunda yer alan görevliler kayış takımına çok büyük bir ilgi gösterdi.'' ifadelerine yer verdi. Ülkenin kuzey bölgesinde, Tromsö kenti içerisinde bulunmuş olan Norveç Arktik Üniversitesi içindeki Kuzey Kutbu ve Deniz Biyolojisi Bölümünde görev yapmaya devam eden profesörlerden Audun Rikardsen de, balinanın büyük bir olasılıkla Murmansk'ta yer alan Rus Deniz Üssü'nden kaçmış olabilecek olduğunu ifade etti. 

Kumaş kayışların aşınmış olduğu, metal parçaların üstünde de paslanma meydana geldiği bildirildi. Bu ise kayışın çok uzun bir zamandan beri balinanın üstünde yer aldığı iddiasını da gündeme getirmiş oldu. Kayış takımının da balıkçılardan biri olan Joar Hesten tarafından buzlu durumdaki suya atlanıp balinanın üstünden çıkartılmış olduğu bilgisi de verildi. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.