Rusya'dan açıklama geldi

Suriye içerisinde ''Beyaz Miğferler'' isimli örgütün kurucusu pozisyonunda tanınan eski İngiliz istihbarat subaylarından James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyoğlu ilçesinde sokak ortasında ölü bir şekilde bulunmuştu.

Rusya'dan açıklama geldi


Suriye içerisinde ''Beyaz Miğferler'' isimli örgütün kurucusu pozisyonunda tanınan eski İngiliz istihbarat subaylarından James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyoğlu ilçesinde sokak ortasında ölü bir şekilde bulunmuştu. Olayın hemen sonrasında ise ''Rusya karşıtı'' bir tutum sergilemeye başlayan İngiliz medyası için Rusya'dan tepkiler gelmeye başladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, İngiliz medya organlarının Le Mesurier'un yaşamını yitirmesinin Rusya ile ilişkilendirilmiş olmasına ''anlam verilememiş olduğunu'' ifade etmiş durumda.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook üstünden gerçekleştirilmiş açıklama içerisinde, James Gustaf Edward Le Mesurier'un yaşamını yitirmesine yönelik değerlendirmelere yer verilmiş oldu.

İngiliz medya organlarının Lemesurier'un yaşamını yitirmesinin Rusya'yla ilişkilendirilmiş olmasına ''anlam verilemiyor olduğunun'' ifade edildiği açıklama içerisinde; ''James'in yaşamını yitirmesine yönelik soruşturma dahi başlamadı fakat İngiliz  asıllı gazeteciler Rusya karşıtı  bir durumdaki yaklaşımlarına başlamışlar bile. Rusların masum olduğu kesinleştiğinde, İngiliz medyası yangılanmış farklı taraflara geçiş yapacaktır.'' şeklinde bir yorum gerçekleştirildi.

Rusya'nın eski casuslarından biri olan Aleksander Litvinenko'nun zehirlenip öldürülmesi konusunda da benzeyen bir durumun yaşanmış olduğu savunulmakta olan açıklama içerisinde; ''Gerçeklerle birlikte dürüst bir gazetecilik de  İngiliz medyasıyla hiç bir şekilde bağdaşmamakta.'' ifadeleri kullanıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.