Rusya'dan Amerika'ya nota

Rusya'nın Savunma Bakanlığı tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) krizinden dolayı bir nota verilmiş olduğu açıklandı.

Rusya'dan Amerika'ya nota


Rusya'nın Savunma Bakanlığı tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) krizinden dolayı bir nota verilmiş olduğu açıklandı.

Yapılmış olan açıklama içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin INF anlaşmasına uyması istendi. Rusya'nın Savunma Bakanlığı Sözcüsü görevinde bulunan İgor Konaşenkov tarafından görüntülü bir şekilde okunmuş olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Moskova'daki Büyükelçiliğine resmi bir evrakla da iletilmiş olan özel açıklamada, ilk önce Amerika Birleşik Devlerleri'nin Rusya’ya yapmış olduğu Kısa ve Orta Menzilli Füze Anlaşması’nın ihlal edilmiş olduğu şeklindeki iddialara da kesin bir dille yalanlama getirilmiş oldu. Konaşenkov açıklaması içerisinde; ''Rusya'nın Savunma Bakanlığı, INF anlaşmasının bütün yükümlülüklerini yerine getiriyor olmasına ve somut bir şekilde diyaloğa açık  durumda olmasına karşın Amerika Birleşik Devletleri  hiç bir şekilde somut bir delil sunamadı. Aynı zaman içerisinde Amerika Birleşik Devletleri yükümlülüklerini de ihlal edip buna karşın ihlalleri ortadan kaldırabilmek amacıyla bir adım atmadı. Amerika Birleşik Devletleri'nin INF anlaşmasını ihlal etmiş olduğunuz ve bu anlaşma kapsamında yasaklanmış durumdaki füzelerin üretim koşullarını oluşturmayı sürdürdüğünü de vurgulamak istemekteyiz'' ifadelerine yer verdi. 

Açıklamanın sonrasında ise Amerika Birleşik Devletleri açık bir biçimde uyarılıp; ''Rusya Federasyonu'nun Savunma Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'nin tarafını INF anlaşması resmi bir şekilde sona ermeden anlaşmaya uyması konusunda davet eder. Bu nota verilmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya Büyükelçiliğindeki Askeri Ataşesi davet edilmiştir'' şeklindeki ifadelerine yer verildi. 

 

Etiketler; #Rusya #abd #nota

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.