Rusya içerisinde bir madende patlama gerçekleşti

Yerin altına mahsur kalmış olan 9 tane işçinin cansız bedeni bulundu, 8 tane işçi de dumanların arasından çıkmayı başarmış oldu.

Rusya içerisinde bir madende patlama gerçekleşti


Yerin altına mahsur kalmış olan 9 tane işçinin cansız bedeni bulundu, 8 tane işçi de dumanların arasından çıkmayı başarmış oldu.

Rusya'nın orta kısmında yer alan bir madende çıktığı açıklanan yangında 9 tane maden işçisi yaşamını yitirdi. 
Rusya'nın TASS isimli haber ajansına bakılır ise, Perm bölgesi içerisinde yer alan Solikamsk kentinde, 17 tane işçinin çalışmakta olduğu potasyum madeninde gerçekleşen patlama sonrasında dün bir yangın  çıktı.

Maden ocağı içerisinden 8 tane işçi kendi olanaklarıyla çıkmayı başarırken 9 tane işçi de duman  sebebiyle içerde mahsur kaldı. Arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında ise, maden ocağı içerisinde mahsur kaldığı açıklanan 9  tane  madencinin cansız bedenlerine bugün ulaşılabildi. İşçilerin ise dumandan zehirlenip hayatlarını kaybettiği konusunda bir açıklama yapıldı.

Savcılık ise, madeni işletmekte olan firma ile ilgili olarak bir soruşturma başlattı.

Bu esnada ise Kremlin'in Sözcüsü görevinde bulunan Dmitriy Peskov, Rusya'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Vladimir  Putin'in, Perm Valisi görebinde bulunan Maksim Reşetnikov ve de Rusya'nın Acil Durumlar Bakanı  görevinde bulunan Yevgeniy  Ziniçev'den olaya yönelik olarak bilgiler almış olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Maden ocağındaki patlamanın ne sebeple çıkmış olduğu konusu ise halen gizliliğini korumakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.